1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 24/05/2021


  Emily Blunt (A Quiet Place, Mary Poppins Returns) speelt in The English, een zesdelige western geschreven door Hugo Blick, de scenarist van het schitterende The Honourable Woman, een vrouw die uit is op wraak op de man die ze verantwoordelijk houdt voor de dood van haar zoon. In de cast vinden we verder namen terug als Chaske Spencer (Sneaky Pete), Rafe Spall (Jurassic World: The Fallen Kingdom), Toby Jones (Detectorists), Tom Hughes (Dancing On The Edge, The Game), Stephen Rea (The Stranger, The Honourable Woman) en Ciaran Hinds (The Terror).

  Romola Garai (The Hour, The Windermere Children, Born To Kill), Jessica Raine (The Informer, Baptiste) en Tom Cullen (The Five, Downton Abbey) spelen belangrijke rollen in de serie Becoming Elizabeth, over de jeugdjaren van Elizabeth I, bijgenaamd de maagdelijke Koningin. Garai speelt Mary, de oudste dochter van Koning Henry VIII, Raine is Catherine Parra, de weduwe van Henry die zich na zijn dood bekommerde om de opvoeding van de veertienjarige Elizabeth. Cullen kruipt in de huid van Thomas Seymour, de nieuwe echtgenoot van Catherine.

  Noomi Rapace (The Girl With The Dragon Tattoo), Nicholas Pinnock (Counterpart, Marcella) en ster-in-wording Lisa Vicari (Dark) gaan Matthias Schoenaerts weerwerk bieden in Django, de prestigieuze tiendelige reeks van de makers van Gomorrah, de serie. Pinnock speelt John Ellis, de tegenstander van Django, Rapace speelt Elizabeth, de sterke en genadeloze vijand van Ellis en Vicari speelt Django’s dochter Sarah.

  Kiefer Sutherland (24, Designated Survivor) keert terug naar het genre dat hem bijzonder goed ligt: de spionnenactiethriller. In de nieuwe nog ongetitelde, achtdelige serie speelt hij James Weir, een privé spionage-agent die verwikkeld is in een strijd om het behoud van de democratie in een wereld die op gespannen voet leeft met verkeerde informatie, gedragsmanipulatie, de toezichthoudende staat en de belangen die deze buitengewone machten beheersen.

  Victoria Carmen Sonne (Vinterbrødre), Stephen Dillane (Game Of Thrones), Lydia Leonard (Gentleman Jack) en James D’Arcy (Homeland) spelen de hoofdrollen in de Scandinavische spionnenthriller Red Election. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van een terroristische aanslag in Londen. De Deense geheimagent Katrine Poulson en de Britse spionne Beatrice Ogilvy moeten een strijd leveren tegen de klok. Wanneer ze gevangen zitten in een web van leugens, moord en machtsspelletjes, beseffen ze dat ze niemand nog kunnen vertrouwen en dat de gevaarlijke samenzwering weleens een onderdeel zou kunnen zijn van een verstrekkend geopolitiek meesterplan.

  Jamie Bell, die we als kleine jongen kennen van Billy Ellliott en als volwassene van Nymphomaniac, werd toegevoegd aan de cast van Shining Girls waarin hij te zien is aan de zijde van Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale) en Walter Moura (Narcos). Bell speelt de rol van Harper, een mysterieuze eenzaat die een bijzondere band heeft met het hoofdpersonage Kirby.

  Nederlander Barry Atsma (The Split, Lieve Mama, Klem) is een van de talrijke acteurs die te zien zal zijn in de serie The Serpent Queen over Catherina de Medici, een intelligente en politiek bekwame vrouw, die koningin van Frankrijk was van 1547 tot 1559. Zij speelde onder meer een hoofdrol in de Hugenotenoorlogen die Frankrijk verscheurde in de tweede helft van de 16e eeuw. De serie werd geschreven door de scenarist van o.a. Red Sparrow en Revolutionary Road. Andere acteurs zijn onder meer Samantha Morton (Harlots) die de hoofdrol speelt, Charles Dance (Game Of Thrones), Ludivine Sagnier (The Young Pope) en Colm Meaney (Star Trek: Deep Space Nine).

  Naast Alexander Skarsgård kunnen we in het derde seizoen van de schitterende serie Succession ook Adrien Brody verwelkomen. De Oscarwinnaar die we aan het werk zagen in o.a. Peaky Blinders en The Pianist, speelt de rol van Josh Aaronson, een miljardair-activistische investeerder die een cruciale rol gaat spelen in de strijd voor Waystar, het mediaconglomeraat van de familie Roy. Brody speelt ook de rol van coach Pat Riley in die andere HBO-serie over het dreamteam van de Los Angeles Lakers.

  Christopher Eccleston (The Leftovers, The A-Word), David Threlfall (Shameless, Troy: Fall Of A City, Ripper Street) en de jonge Billy Jenkins gaan de hoofdrollen spelen in de BBC-serie Dodger, een serie over de gebeurtenissen die voorafgaan aan het verhaal uit de klassieker Oliver Twist van Charles Dickens. Eccleston speelt Fagin terwijl Jack Dawkins, alias de Artful Dodger, een ervaren pickpocketter en leider van een bende kinderen die opgeleid werden door Fagin, vertolkt wordt door de 13-jarige Billy Jenkins die debuteerde als de jonge Prince Charles in The Crown.

  Claire Foy (The Girl With The Dragon Tattoo, The Crown) (zie foto) gaat de hoofdrol spelen in de thriller Marlow. De serie gaat over de ruziemakende families Marlow en Wyatt. Foy speelt Evie Wyatt die terugkeert naar haar geboortestreek waar ze in een serieus conflict komt met de patriarch van de Marlow-familie, Tom Marlow.

  Volgens Deadline gaat Julianne Nicholson opnieuw samenwerken met de producent van Mare Of Easttown. In Separation Anxiety speelt ze de rol van Judy, een moeder en echtgenote die de balans opmaakt van haar relaties, haar carrière en haar eigenwaarde. De serie is gebaseerd op het eerlijke en grappige boek van Laura Zigman.

  Billy Crudup (The Morning Show, Spotlight, Jackie) gaat voor Apple TV+ de hoofdrol spelen in Hello Tomorrow, een serie die het verhaal vertelt van een verkoper die in een ‘retro-future-wereld’ zo optimistisch is over de toekomst dat hij zijn collega's en klanten nieuw leven inblaast. Maar zelf dreigt hij te verdwalen in zijn eigen dromen.

  Rosemarie DeWitt (Little Fires Everywhere, Mad Men) werd gecast aan de zijde van Toni Colette en Colin Firth in de serie The Staircase, naar de gelijknamige documentaire die te zien is op Netflix. DeWitt speelt Candace Zamperini, Kathleen Petersons zus.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems