1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 29/05/2021


  Jean Reno, de Franse acteur die wereldbekend werd met Leon en daarna ook nog te zien was in Les Rivières Pourpres, The Da Vinci Code, Le Grand Bleu en in The Pink Panther, gaat een van de hoofdrollen spelen in All Those Things We Never Said, naar de gelijknamige bestseller van Marc Levy. De vrouwelijke hoofdrol is voor Alexandra Maria Lara (Der Untergang, Rush, The Reader). Drie dagen voor haar huwelijk krijgt Julia Walsh een telefoontje dat haar vader haar huwelijk niet zal bijwonen vermits hij overleden is. Kort daarna staat hij na zijn begrafenis voor haar deur om zich te verontschuldigen en om zijn fouten die hij in het verleden maakte, recht te zetten. All Those Things We Never Said is de eerste samenwerking tussen Starzplay en het Franse Studiocanal.

  Rebecca Ferguson (zie foto) die we kennen van de Mission: Impossible-films gaat de hoofdrol spelen in de dystopische sf-serie Wool. Het verhaal speelt zich af in een verwoeste en vergiftigde toekomstige wereld. Ferguson speelt de rol van Juliette, een bescheiden en ijverige ingenieur die samen met een groep mensen leeft in een gigantische ondergrondse silo, honderden verdiepingen diep. Daar leven mannen en vrouwen in een samenleving vol regels die volgens hen bedoeld zijn om hen te beschermen. Graham Yost, de scenarist van o.a. The Mandalorian en Justified, schrijft het scenario en is een van de uitvoerende producenten.

  Juliette Binoche (Chocolat, The English Patient) vervoegt Colin Firth, Toni Colette en Rosemarie De Witt in de cast van The Staircase, de achtdelige serie die gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal dat eerder het onderwerp was van de gelijknamige Netflix-documentaire. Welke rol Binoche zal spelen is niet bekend.

  Timothy Spall wordt in de misdaadserie Magpie Murders wegens een overvolle agenda vervangen door Tim McMullan (The Serpent). Ook Daniel Mays (White Lines, Line Of Duty) vervoegt de cast. McMullen speelt de rol van detective Atticus Pünd. De serie is een adaptatie van de bestseller van Anthony Horowitz.

  Jon Bernthal (The Punisher, Show Me A Hero), Josh Charles (Master Of Sex, The Good Wife) en Jamie Hector (Bosch, The Wire) gaan de hoofdrollen spelen in We Own This City, de nieuwe serie van het team dat verantwoordelijk was voor de legendarische serie The Wire (zie ook Duo van The Wire, schrijft nieuwe serie). Bernthal speelt Sgt. Wayne Jenkins van het Baltimore Police Department, de spil in een corruptiezaak. Charles speelt de rol van Daniel Hersl, een flik die vooral gekend was voor zijn brutaliteit. Hector tot slot, speelt Sean M. Suiter, een detective moordzaken die verwikkeld raakt in de corruptiezaak en die verzocht wordt te getuigen voor de ‘grand’ jury.

  Sigourney Weaver (Alien), gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van Holly Ringland’s boek 'The Lost Flowers of Alice Hart'. Het jonge meisje Alice Hart heeft een verleden dat een zware stempel drukt op haar volwassenen leven. Nadat ze haar agressieve vader en haar geliefde moeder verliest in een mysterieuze brand, trekt de negenjarige Alice in bij haar oma June waar ze ontdekt dat er nog meer geheimen schuilgaan achter haar geheimen en die van haar familie. Weaver is ook een van de producenten.

  Kumail Nanjiani (Silicon Valley, The Big Sick) gaat de rol spelen van Somen ‘Steve’ Banerjee in Immigrant, een miniserie die gaat over de oprichter van de Chippendales. Banerjeee was een Indisch-Amerikaanse ondernemer die startte met de Chippendales. De serie vertelt het krankzinnige, duister komische, door misdaad geteisterde verhaal achter de unieke mannelijke revue die uitgroeide tot een cultureel fenomeen. De scenarist van de serie schreef eerder de scenario’s voor The Wrestler en The Founder en ook voor Pam & Tommy, de gloednieuwe miniserie over Pamela Anderson en Tommy Lee.

  Het tweede seizoen van The Righteous Gemstones, de HBO-komedie over een familie predikanten, krijgt een paar interessante namen in zijn cast. Zo zal Jason Schwartzman (Fargo, Bored To Death, The Darjeeling Limited) de rol spelen van Thaniel, een journalist die een stuk schrijft over predikanten. Eric Roberts (Runaway Train, Inherent Vice) is dan weer Junior, een man die samen met Eli (John Goodman) opgroeide en nu plots opnieuw in zijn leven verschijnt.

  Drievoudig Emmywinnaar Cherry Jones (24, The Handmaid’s Tale, Succession) zal in Five Days At The Memorial, de serie van John Ridley en Carlton Cuse over orkaan Katrina, de rol spelen van Susan Mulderick, directeur ziekenhuisverpleegkunde en hoofd van de commissie voor noodsituaties, die de aangewezen incidentcommandant voor de orkaan Katrina wordt. Daarmee vervoegd Jones de eerder gecaste Vera Farmiga en Julie Ann Emery.

  Net als The White House Plumbers behandelt ook Gaslit – de nieuwe serie van Sam – Mr. Robot – Esmail – het Watergate-schandaal. Naast Julia Roberts, Sean Penn en Dan Stevens werd de cast aangevuld met Betty Gilpin (GLOW, The Hunt, Masters Of Sex) en Shea Wigham (Perry Mason, Homecoming, Take Shelter). Gilpin speelt de rol van Mo Dean, een voormalige stewardess die huwt met John Dean, voor velen het meesterbrein achter de doofpotaffaire rondom de inbraken. Wigham speelt de rol van G. Gordon Liddy, de man die samen met E. Howard Hunt de inbraak in het hoofdkwartier van de democraten in de Watergate building organiseerde.

  Gillian Anderson
  , nog maar net bekomen van het succes dat haar vertolking van Margaret Thatcher in The Crown te beurt viel, gaat in twee afleveringen de rol van Joanna spelen, de moeder van Catherine in het tweede seizoen van The Great. Joanna was een glamoureuze socialite uit Duitsland die bekend stond om het kiezen van uitstekende, hooggeplaatste partners voor haar dochters. Anderson houdt er blijkbaar van om historische figuren te spelen want naast Thatcher vertolkt ze binnenkort ook Eleanor Roosevelt in de serie The First Lady.

  De cast van de miniserie The White House Plumbers, de serie over het Watergate-schandaal, begint meer en meer vorm te krijgen. Afgelopen week werden opnieuw een aantal namen aan de cast toegevoegd. Kiernan Shipka (Mad Man, The Chilling Adventures Of Sabirna) speelt Kevan Hunt, president van de Smith College Republicans en oogappel van E. Howard Hunt (Woody Harrelson). David Krumholtz (The Deuce) speelt het hoofd van het comité ter herverkiezing van President Nixon, terwijl Yul Vasquez (The Ousider) de rechterhand speelt van E. Howard Hunt. Kim Coates (Sons Of Anarchy) tot slot, is een voormalig marinier die voor Castro werkte als massamoordenaar, maar zich dan keerde tegen Castro van zodra die een alliantie aanging met Rusland. Ook veterane Kathleen Turner (The Kominsky Method, Body Heat, Jewel Of The Nile) zal te zien zijn in The White House Plumbers. Turner speelt een lobbyist die werkt voor een ITT-bedrijf dat betrokken is bij een paar vuile zaakjes met de administratie van Nixon.

  Gillian Jacobs werd gecast voor de naamloze serie over het dreamteam van de Los Angeles Lakers in de jaren ’80. Jacobs die we kennen van Community en de romantische komedie Love, speelt Chris Riley, de echtgenote van coach Pat Riley (Adrien Brody). Zij was het die als therapeute de Lakers tot kampioenen kneedde.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems