1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 4/05/2022

  Sidse Babette Knudsen (Borgen), Dar Salim (Deliver Us), Ulrich Thomsen (Forhøret), Lars Ranthe (Another Round) gaan zichzelf spelen in de nieuwe Deense serie Agent die verdacht veel lijkt op het Franse Dix Pour Cent. Het hoofdpersonage Joe (gespeeld door Esben Smet) is een talent agent met grote ambities. Hij doet alles om zijn klanten tevreden te houden, maar weet zijn persoonlijke zaken, o.a. de zorg voor zijn 10-jarige dochter, niet op orde te krijgen. De serie wordt geschreven en geregisseerd door acteur Nikolaj Lie Kaas (Follow The Money, Forbrydelsen).

  Christian Slater (Nymphomaniac) zal als journalist Archer Sylvan te zien zijn in drie afleveringen van de serie Fleishman Is In Trouble. De hoofdrollen worden gespeeld door Jesse Eisenberg, Lizzy Caplan en Claire Danes. Jonathan Dayton en Valerie Faris, de regisseurs van het pareltje Little Miss Sunshine, zullen een aantal afleveringen regisseren.

  In de serie A Man In Full, naar het gelijknamige boek van Tom Wolfe, speelt Jeff Daniels (The Looming Tower, The Newsroom, Godless) de uit Atlanta afkomstige vastgoedmagnaat Charlie Croker die wordt geconfronteerd met een plotseling faillissement. Politieke en zakelijke belangen botsen als Croker zijn rijk verdedigt tegen degenen die proberen te profiteren van zijn val. Croker wordt verder omschreven als polariserend en robuust, grof, grof en onverantwoordelijk. David E. Kelley (Big Little Lies, The Undoing, Anatomy Of A Scandal) staat in voor het scenario, Regina King voor de regie.

  Noomi Rapace die we het best kennen van de Millenium-trilogie en Jonathan Banks die bekend werd bij het grote publiek als Mike Ehrmantraut in Breaking Bad en Better Call Saul, zullen te zien zijn in de serie Constellation. Rapace speelt een vrouw die na een ramp in de ruimte terugkeert naar de aarde, alleen om te ontdekken dat belangrijke delen van haar leven lijken te ontbreken. De serie wordt beschreven als een ruimteavontuur, een verkenning van de duistere kanten van de menselijke psyche en de wanhopige zoektocht van een vrouw om de waarheid over de verborgen geschiedenis van de ruimtevaart bloot te leggen en om alles terug te krijgen wat ze heeft verloren.

  Sofia Helin en scenariste Camilla Ahlgren (Anxious People, Quicksand, Morden I Sandhamn) gaan na The Bridge/Bron opnieuw samenwerken. In Fallen speelt Helin de rol van Iris Broman, het hoofd van Kalla Fall, een unit die zich bezighoudt met het oplossen van cold cases. Na een tragedie verhuist Iris van Stockholm naar het Zuiden, naar Ystad waar ze intrekt bij haar halfzus Kattis. Als er plots een cold case opnieuw actueel wordt, zet de zaak alles op zijn kop en wordt het leven van verschillende mensen in de war gebracht.

  Bob Odenkirk zal na het einde van Better Call Saul niet lang werkloos zijn want meteen daarna gaat hij Straight Man maken, een midlifecrisisverhaal dat zich afspeelt op Railton College en in de eerste persoon wordt verteld door William Henry Devereaux, Jr. (Odenkirk), de onwaarschijnlijke voorzitter van de Engelse afdeling van een zwaar ondergefinancierd college in Pennsylvania. Peter Farrelly (Dumb And Dumber, There’s Something About Mary, Green Book) zal de serie, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Richard Russo, regisseren.

  Jessica Alba, de helft van het duo uit L.A. Finest, gaat een werkende moeder spelen in Confessions On The 7:45, gebaseerd op het gelijknamige boek van Lisa Unger. Het verhaal is een psychologische thriller over een werkende moeder die op weg naar huis, een vreemdeling ontmoet die haar leven op zijn kop zet. Terwijl haar leven ontrafelt en verraad aan het licht komt, vraagt ze zich af of we de mensen die het dichtst bij ons staan ooit echt kunnen leren kennen.

  Joseph Gordon-Levitt (The Trial Of The Chicago 7, Snowden, The Walk, Looper, The Dark Knight Rises) heeft een druk agenda. Zo zal hij de voormalige presentator Johnny Carson spelen in de serie King Of The Late Night, een biografische serie over Carson die laat zien hoe zijn diehard connectie met zijn publiek overlapte met zijn levenslange verlangen naar een basiskwaliteit van leven en hoe zijn geliefde persona op het scherm in conflict kwam met de meer kleurrijke aspecten van zijn persoonlijke leven want Carson had immers een donkere kant. Zo waren er vermeende gevallen van huiselijk geweld bekend en was hij ook een behoorlijk hevige drinker. Jay Roach (Bombshell, Trumbo, Game Change, Meet The Fockers) zal het script van David Milch (Deadwood, Luck, NYPD Blue) regisseren. Verder zal Gordon-Levitt ook te zien zijn in Poker Face aan de zijde van Natasha – Russian Doll – Lyonne. Over de inhoud van deze serie is weinig bekend behalve dan dat het personage vertolkt door Lyonne in elke aflevering een moord zal oplossen. Wie ook mee zal spelen is Adrien Brody (The Pianist, Peaky Blinders). Maar welke rol hij voor zijn rekening zal nemen is niet bekend. De serie werd bedacht door Rian Johnson (Knives Out, Looper).

  TomLokiHiddleston gaat in The White Darkness de rol spelen van Henry Worsley, een toegewijde vader en echtgenoot, een voormalige soldaat, maar ook een man die zwaar geobsedeerd was door het avontuur, resulterend in een epische tocht te voet door de Antartica. Soo Hugh, de bedenker van Pachinko, schrijft het scenario.

  Het tweede seizoen van Feud lijkt er nu toch te komen. Het eerste seizoen dat te zien was in 2017 ging over de vijandschap tussen actrice Bette Davis en Joan Crawford, gespeeld door respectievelijk Susan Sarandon en Jessica Lange. Aanvankelijk zou het tweede seizoen over Prins Charles en Lady Diana gaan, maar dat project werd afgeblazen. Het ‘nieuwe’ tweede seizoen is gebaseerd op het boek 'Capote’s Women: A True Story of Love, Betrayal, and a Swan Song for an Era' en gaat over Barbara 'Babe' Paley en haar relatie met auteur Truman Capote. Naomi Watts (The Loudest Voice, Twin Peaks) speelt Barbara 'Babe' Paley, een beroemde socialite die lid was van de New Yorkse high society. Capote was een van haar vrienden totdat hij fragmenten van zijn onvoltooide roman 'Answered Prayers' publiceerde. Hierin liet hij zich uit over de elite van de stad. Gus Van Sant (Elephant, Drugstore Cowboy) zal de serie regisseren.

  Jodie Comer, bekend geworden als Villanelle in Killing Eve, gaat de hoofdrol spelen in BIg Swiss, de nieuwe serie van Adam McKay (producent of uitvoerend producent van o.a. Don’t Look Up, Winning Time, Succession en Vice). Big Swiss is de bijnaam van Flavia, een jonge vrouw die, nadat ze een nieuw leven is begonnen, gefixeerd raakt door een van de patiënten van een sekstherapeut, wat leidt tot een obsessieve, explosieve relatie tussen de twee.

  Julianne Nicholson (zie foto) (Mare Of Easttown) gaat de hoofdrol spelen in Separation Anxiety, de verfilming van de bestseller van Laura Zigman. Separation Anxiety wordt omschreven als een eerlijk en humoristisch portret van een vrouw en moeder die in het ongewisse leeft. Judy, voorheen een succesvolle kinderboekenschrijfster, nu een bezorgde moeder en echtgenote, realiseert zich dat haar leven niet is gelopen zoals ze had gehoopt. Haar eerste stap? Haar geliefde hond overal mee naartoe nemen in een oude draagzak...

  Oscarwinnares Renée Zellweger (Judy, Chicago) gaat in Avenger Field de rol spelen van WASPS-lieder Jackie Cohran. WASPS (Women Airforce Service Pilots) was een burgerorganisatie voor vrouwelijke piloten, waarvan de leden federale ambtenaren van de Verenigde Staten waren. De leden van WASP waren getrainde piloten die vliegtuigen testten, vliegtuigen overzetten en andere piloten opleidden. Ongeveer 800 vrouwen voltooiden de opleiding. • Naar het overzicht van nieuwsitems