1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 23/02/2024


  Olivia Munn
   (zie foto) zal te zien zijn aan de zijde van Jon Hamm in de Apple TV+-serie Your Friends And Neighbors, een serie die gebaseerd is op een origineel idee van Jonathan Tropper (Banshee, Warrior). Over het personage dat Munn (The Newsroom, Magic Mike, X-Men: Apocalypse) gaat spelen, is niets bekend.

  Vijfvoudig Emmy-winnaar Jean Smart (24, Fargo, Hacks) gaat de hoofdrol spelen in een (vaak grappige) serie over de relatie tussen een grootmoeder die nog maar enkele maanden te leven heeft en haar 20-jarige homofiele kleinzoon. Smart ontwikkelt de serie via haar productiefirma en is ook uitvoerend producent.

  Lucy Boynton, de ster uit Bohemian Rhapsody gaat in A Cruel Love: The Ruth Ellis Story het titelpersonage spelen, eigenares van een nachtclub in de jaren’50. Ellis was ook de laatste vrouw die in Engeland opgehangen werd in 1955 nadat ze beschuldigd werd van het neerschieten van haar minnaar autopiloot David Blakely. De cast van de vierdelige ITV-serie bestaat verder ook nog uit Joe Armstrong, Arthur Darvill, Nigel Havers, Toby Stephens en Juliet Stevenson.

  Taylor Sheridan (Yellowstone, Tulsa King) heeft een koppel grote namen aan zijn nieuwe serie Landman toegevoegd. De reeks vertelt een hedendaags verhaal van het zoeken naar fortuin in de wereld van olieplatforms. Demi Moore zal Cami spelen, de echtgenote van een van de machtigste oliemagnaten van Texas en tevens vriend van het hoofdpersonage Tommy Norris (gespeeld door Billy Bob Thornton). De tweede grote naam is Jon Hamm (Fargo, Mad Men). Hamm zal Monty Miller portretteren, omschreven als "een titaan van de Texaanse olie-industrie die een lange persoonlijke en professionele relatie heeft met Tommy Norris".

  Naast nieuwkomer Molly Shannon (Divorce, Will & Grace) krijgen we in het vierde seizoen van Only Murders In The Building ook de terugkeer van Meryl Streep die reeds eerder te zien was in het derde seizoen. Streep zal andermaal de rol van Loretta Durkin spelen. De laatste toevoeging aan de cast van het nieuwe seizoen van de populaire komedieserie, is Eva Longoria (Desperate Housewives). Exacte details over het personage dat Longoria zal spelen worden geheimgehouden, evenals de meeste plotdetails voor het nieuwe seizoen. Wel is bekend dat in seizoen 4 de hoofdpersonages een reis maken naar Los Angeles voordat ze terugkeren naar New York.

  Sterlin Harjo, co-scenarist van Reservoir Dogs heeft een mogelijk nieuwe serie. FX heeft alvast een pilootaflevering besteld van The Sensitive Kind, een ‘Tulsa noir’ met Ethan Hawke in de hoofdrol. Over de inhoud is niet veel bekend tenzij dat het zou gaan over een man die teveel weet. Harjo en Hawke werkten reeds eerder samen tijdens het derde en laatste seizoen van Reservoir Dogs waar de acteur opduikt in een cruciale aflevering.

  Arrow-ster Stephen Amell is gecast als hoofdrolspeler in Suits L.A., de nieuwe aanvulling op het Suits-universum van Aaron Korsh, de bedenker en schrijver van de originele serie. Suits L.A. draait om Ted Black, een voormalig openbare aanklager uit New York, die zichzelf heeft heruitgevonden door de meest invloedrijke cliënten in Los Angeles te vertegenwoordigen. Zijn firma staat op een crisispunt en om te overleven moet hij een rol omarmen die hij zijn hele carrière heeft veracht…

  Sterling K. Brown (This Is Us, American Crime Story: The People Against O.J. Simpson) krijgt James Marsden (Dead To Me, Westworld) en Julianne Nicholson (Mare Of Easttown, Blonde) als tegenspelers in de nieuwe titelloze serie van Dan Fogelman, de scenarist van This Is Us. Hoewel er over de inhoud niks bekend is, zou het gaan om een thriller waarin Brown het hoofd van de beveiliging van een voormalige president speelt.

  Dennis Quaid (The Day After Tomorrow, Traffic, Frequency, The Parent Trap, The Right Stuff), vader van The Boys-ster Jack Quaid, gaat de hoofdrol spelen in Happy Face, een serie over een seriemoordenaar die smileys naliet op het bewijsmateriaal. De serie is gebaseerd op het boek ‘Shattered Silence’ van Melissa Moore. In het echte leven ontdekte Moore op 15-jarige leeftijd dat haar vader de seriemoordenaar was die bekend stond als "Happy Face", vanwege de smiley-gezichten. Als volwassene heeft ze haar naam veranderd en haar geheim bewaakt terwijl haar vader een levenslange gevangenisstraf uitzit. De rol van Melissa wordt gespeeld door Annaleigh Ashford (Welcome To Chippendales, Masters Of Sex).

  BAFTA-winnaar Cord Jefferson heeft na het Oscar genomineerde American Fiction zijn volgende project klaar. Hij gaat de roman ‘Just Cause’ voor Amazon Prime Video bewerken tot een tv-serie. In deze Just Cause wordt de hoofdrol echter vertolkt door een vrouw: niemand minder dan Scarlett Johansson zal de hoofdrol spelen. Voor Johansson is dit geen onbekende materie want op 10-jarige leeftijd speelde zij in de gelijknamige speelfilm uit 1995 de dochter van het hoofdpersonage Sean Connery.

  Naast zijn contract met Netflix gaat Harlan Coben – na Shelter – een nieuwe thriller maken voor Amazon Prime Video. Het script is niet gebaseerd op een boek, maar is een origineel verhaal geschreven door Coben en Danny Brocklehurst, zijn vaste medewerker. De serie die momenteel de titel Lazarus meekreeg, volgt een man volgt die thuiskomt na de zelfmoord van zijn vader en verontrustende ervaringen begint te hebben die niet kunnen worden verklaard. Hij raakt al snel verstrikt in een reeks onopgeloste moorden terwijl hij worstelt met het mysterie van de dood van zijn vader en de moord op zijn zus 25 jaar geleden. Hoofdrollen zijn er voor Sam Claflin (Peaky Blinders), Bill Nigh (Living) en Alexandra Roach (Utopia).

  Scott Glenn wordt de laatste acteur die toegevoegd werd aan de cast van het derde seizoen van The White Lotus. Eerder werden ook al bekende namen als Carrie Coon, Michelle Monaghan, Leslie Bibb, Parker Posey, Walton Goggins, Natasha Rothwell, Aimee Lou Wood, Patrick Schwarzenegger en Jason Isaacs vastgelegd. Glenn die we kennen uit klassiekers als Silence Of The Lambs, The Right Stuff en Silverado, zou Jim spelen, een man die fysiek achteruitgaat, maar die mentaal nog altijd even scherp is.

  Haley Bennett (Cyrano, Swallow, Hillbilly Elegy) en Dominic Cooper (Preacher, The Gold, The Devil’s Double) vervoegen Jason Clarke (Winning Tim: The Rose Of The Lakers Dynasty, Oppenheimer, Zero Dark Thirty) in de cast van The Last Frontier, een tiendelige serie rond US Marshal Frank Remnick (Clarke) wiens jurisdictie op zijn kop wordt gezet wanneer een gevangenistransportvliegtuig neerstort in de afgelegen wildernis, waarbij tientallen gewelddadige gevangenen vrijkomen. Gaandeweg begint hij te vermoeden dat de crash geen ongeluk was, maar de eerste stap van een goed uitgedacht plan met internationale politieke implicaties. Bennett zal te zien zijn als Sidney, een CIA-agent die moet samenwerken met Frank terwijl Cooper Havlock speelt, een voormalige Navy SEAL en voortvluchtige die wordt opgejaagd door US Marshals en de CIA.

  Anthony Mackie die nu het mooie weer maakt in Twisted Metal en Jamie Dornan die schittert in The Tourist, worden de sterren van de serie 12 12 12. De info rond de inhoud is schaars, het enige wat geweten is, is dat het verhaal over een grote overval gaat.

  Netflix maakte de cast bekend van Department Q, de serie van Scott Frank (The Queen’s Gambit) die gebaseerd is op de boeken van de Deense auteur Jussi Adler-Olsen. De verfilming leidde in Denemarken tot een reeks succesvolle films. In de voornaamste rollen zien we Matthew Goode (The Offer), Chloe Pirrie (The Queen’s Gambit), Alexej Manvelov (Top Dog), Kelly Macdonald (Line Of Duty), Mark Bonnar (Guilt), Shirley Henderson (Harry Potter) en Jamie Sives (Guilt). De rol van de voormalige topdetective Carl Morck die nu een afdeling leidt die zich bezighoudt met cold cases, wordt vertolkt door Matthew Goode.

  Matthew Macfadyen uit Succession en Michael Shannon uit Nine Perfect Strangers gaan de hoofdrollen spelen in Death By Lightning, een Netflix-serie over de opkomst en moord op de Amerikaanse President James Garfield. Shannon zal de rol van President spelen, Macfadyen die van Charels Guiteau, zijn grootste fan en de toekomstige moordenaar. De uitvoerende producenten zijn niet de eerste de beste, op hun cv staat immers… Game Of Thrones.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems