1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • FFO maakt series bekend

  FFO maakt series bekend

  Datum: 8/12/2023


  Filmfestival Oostende (FFO), dat plaatsvindt van 26 januari tot 3 februari 2024, maakt zich op voor een volgende editie. Het festival, dat zijn focus legt op het beste wat de Belgische en Europese film- en televisiewereld te bieden heeft, onthulde zijn eerste titels.

  Naast het gebruikelijke filmaanbod staan er ook een aantal series op het programma. Zo is er de galapremière van The Couple Next Door, de Britse remake van de Nederlandse serie Nieuwe Vrienden met Outlander-acteur Sam Heughan (die ook aanwezig zal zijn in Oostende) in de hoofdrol. De regie was in handen van de Vlaamse regisseur Dries Vos (zie ook Nieuwe Buren krijgt een Engelstalige remake)

  Daarnaast zal ook het tweede seizoen van de Play4 serie Assisen zijn opwachting maken. Assisen: De Insulinemoord brengt An Miller, Filip Peeters en Katelijne Verbeke opnieuw naar de rechtbank en voegt daar onder meer Willem De Schryver, Inge Paulussen, Zita Windey en Gene Bervoets aan toe. In het tweede seizoen wordt Dirk Dejager (Gene Bervoets), ex-jumpingkampioen en grootvader van Luna Laeremans (Zita Windey), beschuldigd van de moord op zijn kleindochter. Tijdens het proces wordt alles uit de kast gehaald om te bewijzen dat Dejager geen verbitterde moordenaar, maar net een liefdevolle grootvader is.

  In de reeks Styx staat Oostende centraal en kijgt Raphaël Styx een tweede leven wanneer hij wordt doodgeschoten door iemand die net een man vermoordde. Meer over deze serie lees je in het artikel: Vlaamse misdaadserie met een twist.

  Trizombie is dan weer een unieke VTM GO-fictiereeks die een verhaal belicht van vriendschap en avontuur in een verrassende setting. De hoofdrollen zijn weggelegd voor acteurs uit Theater Stap, een gezelschap van getalenteerde artiesten met een beperking. Verschillende van hen waren ook te zien in de serie Tytgat Chocolat.

  Tot slot is er ook nog een andere VTM GO-fictiereeks. In Only Friends speelt Flo Windey de hoofdrol. Zij vertolkt de rol van Nina, een vrijgevochten student seksuologie. Andere rollen in de reeks zijn voor o.a. Nathan Bouts, Pepijn Vandelanotte en Malique Fye.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems