1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Fictie van eigen bodem kleurt januari

  Fictie van eigen bodem kleurt januari

  Datum: 23/12/2020


  Met We Moeten Eens Praten, LEEF, Lockdown en De Shaq heeft Eén in januari vier verrassende fictieseries van eigen bodem in petto voor de kijkers. Elk van de vier reeksen staat volledig op zichzelf en heeft een eigen stijl, eigen verhaal en een eigen cast met grote namen als Michaël Pas, Matthias Schoenaerts, Veerle Baetens en Clara Cleymans.

  Eén zendt vanaf 4 januari een reeks per week uit, van maandag tot en met donderdag. Al deze reeksen werden gemaakt in 2020, in vanzelfsprekend uitdagende tijden. Dankzij het talent in de Vlaamse productiesector werd crisis omgezet in creativiteit, met deze vier verrassende Eén-reeksen tot gevolg.

  We Moeten Eens Praten (vanaf 04/01)
  In de beklijvende en herkenbare relatie-comedy We Moeten Eens Praten maken we kennis met het koppel Els (vertolkt door Clara Cleymans) en Alex (Rik Verheye), dat in volle crisis zit. Na een relatie van vier jaar maakt Els het plots uit met Alex: ze heeft iemand anders. De wereld van Alex stort in. Zijn hart breekt, de paniek slaat toe, hij kan het niet aanvaarden… Had hij dan niks door of was hij niet aan opletten? Els wil dat Alex zijn koffers pakt en vertrekt. Maar dan wordt het land plots geteisterd door een gifwolk. Iedereen moet binnenblijven op bevel van de regering.

  LEEF (vanaf 11/01)
  De vierdelige komische dramareeks LEEF draait rond Anja (Joke Emmers), een frivole dertiger die vastgeroest is in de routine van haar job. In haar fantasie heeft ze haar eigen beautysalon, in realiteit maakt ze overledenen klaar voor opbaring in een funerarium. Anja is een uitsteller en komt er niet toe om haar dromen te waar te maken. Gelukkig geven haar 'klanten’ haar zo nu en dan een zetje in de rug... Naast Joke Emmers is ook Michaël Pas in een hoofdrol te zien, met daarnaast onder andere Ikram Aouad, Lukas Van den Eynde, Alice Reijs, An Miller en Lize Feryn. 

  Lockdown (vanaf 18/01)
  Met Lockdown heeft Eén iets heel bijzonders in petto voor zijn kijkers. De reeks brengt twaalf op zichzelf staande kortverhalen, geregisseerd door twaalf Vlaamse topregisseurs en met een straffe cast. Elk verhaal speelt zich af in dezelfde setting: de bezoekruimte van een gevangenis. Twee personages, elk aan een kant van het glas in de bezoekruimte dat hen - maar ook hun wereld – scheidt.
  Elke kortfilm wordt door een andere regisseur en crew gemaakt en met andere acteurs. Lockdown wordt hierdoor een verrassende mix van verschillende genres zoals drama, comedy en thriller. Het idee komt van regisseurs Gilles Coulier  en Maarten Moerkerke, die beiden een aflevering regisseren, naast onder andere Michaël Roskam, Kaat Beels, Frederike Migom, Jan Eelen, Dorothée Van Den Berghe en Robin Pront. 

  De Shaq (vanaf 25/01)
  In de comedy- en murder mystery-reeks De Shaq wordt personal trainer Shaq (Prince K. Appiah) door zijn zakenpartner Marnix (Bart Hollanders) gevraagd om hem te helpen met een ‘probleempje’. Wanneer dat probleempje een lijk in de tuin blijkt te zijn, wil Shaq zo snel mogelijk weg van de vermoedelijke crime-scène. Maar dat is buiten Marnix gerekend… In deze verrassende reeks schitteren Prince K. Appiah, Bart Hollanders, Soe Nsuki ( die mee het scenario schreef) en Isabelle Van Hecke.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems