1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • France 2 ontwikkelt een serie rond BB

  France 2 ontwikkelt een serie rond BB

  Datum: 25/06/2022


  Een van de iconen van de Franse cinema en een toonbeeld van sensualiteit en erotiek, Brigitte Bardot, beter bekend als BB, krijgt een eigen serie gebaseerd op haar leven.

  De serie die Bardot zal heten gaat over een klein meisje uit het 16de arrondissement van Parijs dat een strenge opvoeding genoot en zichzelf lelijk en onbemind voelde. Dankzij haar ontmoeting met haar eerste liefde regisseur Roger Vadim en zijn film Et Dieu Créa La Femme ontketende deze jonge vrouw een wereldwijde seksuele revolutie waarvan zij het icoon wordt. Bardot gaat uit van haar seksualiteit, wil geen goede echtgenote of moeder zijn. Ze staat zichzelf toe haar mannen te kiezen, zich naar eigen goeddunken aan en uit te kleden en te zeggen wat er door haar heen gaat. Deze onfeilbare vrijheid stuwt haar in het media-oog en ontketent evenveel haat als aanbidding.

  De rol van Bardot wordt vertolkt door debutante Julia de Nunez. Victor Belmondo, de kleinzoon van Jean-Paul, speelt Roger Vadim. De opnames vinden plaats in Parijs en Saint-Tropez. Een uitzenddatum is nog niet bekend.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems