1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Happy Valley krijgt een tweede seizoen

  Happy Valley krijgt een tweede seizoen

  Datum: 6/06/2014

  De afgelopen zes weken was het Verenigd Koninkrijk helemaal in de ban van de tv-serie Happy Valley. De reeks trok gemiddeld 6,9 miljoen kijkers en wordt omschreven als de beste dramaserie van het jaar. Bedenker Sally Wainwright (van BAFTA-winnaar Last Tango In Halifax) verklaarde in een interview met de Radio Times dat verhaal het potentieel heeft voor een tweede seizoen. Een officieel akkoord met BBC One is er echter nog niet. Wainwright hoopt dat dat akkoord er vlug komt want ze heeft al een hele nieuwe verhaallijn voor de personages Catherine, Clare en Ryan klaar.

  Happy Valley, dat veel kritiek kreeg omwille van zijn gratuit geweld, gaat over de eigenzinnige politiesergeant Catherine Cawood die de zelfmoord van haar dochter probeert te verwerken, terwijl zij haar kleinkind een goede opvoeding probeert mee te geven. Als er een kidnapping plaatsgrijpt, gevolgd door een moord, staat het hele dorp in rep en roer. Wanneer Catherine hoort dat Tommy Lee Royce, de man die zij verantwoordelijk acht voor de dood van haar dochter, vrijgekomen is, begint ze obsessief naar hem te zoeken, niet beseffend dat hij betrokken is bij de kidnapping.

  De hoofdrollen worden gespeeld door Sarah Lancashire (Last Tango In Halifax, The Paradise), Downton Abbey’s Siobhan Finneran, James Norton (Death Comes To Pemberley), Charlie Murphy (Philomena) en Steve Pemberton (White Chapel).

 • Naar het overzicht van nieuwsitems