1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Het najaar op de Play-kanalen

  Het najaar op de Play-kanalen

  Datum: 25/08/2021


  Het vlaggeschip van de Play-kanalen voor het najaar wordt zonder twijfel Grond, de nieuwe Vlaamse serie die werd geschreven door de mensen die meewerkten aan Bevergem.

  Weduwenaar Omar Boulasmoum (65) runt een repatriëringsbedrijf. Hij zorgt dan de begrafenispapieren in orde zijn en repatrieert Marokkanen naar hun land van herkomst. Juist voor hij vertrekt naar Mekka laat hij het bedrijf over aanzijn dochter Nadia en zijn zoon Ishmael – Smile voor de vrienden. Op die manier hoopt Omar dat zijn zoon, die niets te maken willen hebben met het bedrijf, terug op het rechte pad komt. Maar Omar is nog maar net vertrokken of de eerste problemen duiken al op. Broer en zus worden immers geconfronteerd met een familie die niet kan beslissen waar de overledene moet begraven worden: hier of in Marokko. Uiteindelijk komt Smiley met een oplossing: “Als je moslims niet kunt begraven in de heilige grond in Marokko, dan halen we die grond toch gewoon naar hier…”. Een even eenvoudig als geniaal idee, maar zonder het te beseffen opent Smile hiermee de doos van Pandora.

  Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseerden elk twee afleveringen, Mathieu Mortelmans (Unité 42, Gent West en Vermist) nam de andere zes voor zijn rekening. De cast bestaat uit een brede mix van acteurs en actrices met o.a. Yassine Ouaich (GR5), Charlotte De Bruyne (De Twaalf), Barbara Sarafian (Glad IJs), Tom Vermeir (Beau Séjour 2, De Twaalf), Reinhilde Decleir (Van Vlees En Bloed), Saïd Boumazoughe (GR5), Mourade Zeguendi (Gina & Chantal, Undercover), Dries Heyneman (Bevergem), Ward Kerremans (Penoza), Emilie De Roo (Beau Séjour 2) en Wannes Cappelle (Bevergem). Grond gaat later dit najaar in wereldpremière op Play4 en nadien ook op Streamz.

  Op Play5 kun je vanaf vanavond kijken naar The L Word: Generation Q. De serie speelt zich af tien jaar na de gebeurtenissen van The L Word en volgt een aantal vrienden, waarvan de meerderheid lesbische vrouwen zijn. We volgende avonturen van Bette Porter, Shane McCutcheon en Alice Pieszecki naast een nieuwe generatie van diverse LGBTQIA+ personages die te maken krijgen met liefde, liefdesverdriet, seks, tegenslagen en succes in Los Angeles.

  Daarnaast is er ook de nieuwe serie Love Life. Hierin volgen we Darby (Anna Kendrick uit Picture Perfect), een millennial en kind van gescheiden ouders uit New York City. Als alleenstaand meisje in de grote stad doet ze ervaringen op met verschillende liefdes. Ondertussen probeert ze samen met haar vrienden nog steeds haar dromen waar te maken maar wisselt ze nog vaker van baan dan van vriendje.

  Dit najaar brengt Play5 je ook enkele vaste all time favourites terug. Komt de waarheid van vlucht 828 in dit nieuwe seizoen van Manifest eindelijk boven water? Ook andere vaste waarden keren terug: zoals onze doktersafspraken in het ziekenhuis met een nieuw seizoen van Grey’s Anatomy en Nurses, maar ook spanning en misdaad met een nieuw seizoen van FBI en The Rookie.
  In Seal Team volgen we het elitekorps van de U.S. Navy SEALS. Dat hechte team onder leiding van Jason Hayes - gespeeld door David Boreanaz (Bones) - riskeert hun leven tijdens gevaarlijke en bijna onmogelijke internationale missies voor het vaderland. Het bewaren van de vele geheimen, op elk moment opgeroepen kunnen worden en de dood die om de hoek loert eisen hun tol bij het team en hun geliefden, zowel op fysiek als mentaal vlak. Van Seal Team gaat het naar Van Helsing. In de Amerikaanse fantasy actiereeks ontwaakt Vanessa (Kelly Overton), een afstammeling van de befaamde vampierenjager Abraham Van Helsing, na een driejarig coma in een wereld geteisterd door vampieren. Met haar speciale gave is ze de laatste hoop van de mensheid. Samen met een bont gezelschap van overlevenden gaat ze de ultieme overlevingsstrijd aan.

  Play6 tot slot komt met nieuwe seizoenen van de misdaadreeksen Hawaii Five-0 en NCIS LA.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems