1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Na Downton Abbey komt nu The Gilded Age

  Na Downton Abbey komt nu The Gilded Age

  Datum: 24/11/2021


  Na Downton Abbey pakt de Britse scenarist en bedenker Julian Fellowes (zie foto) nu uit met The Gilded Age, een nieuw kostuumdrama over New York City in de jaren 1880. We bevinden ons in de periode net na de Amerikaanse Burgeroorlog, maar ook net voor de komst van de twintigste eeuw. De wereld is snel aan het veranderen en de waarden botsen als nooit tevoren.

  De Amerikaanse 'Gilded Age' was een periode van enorme economische veranderingen, van grote conflicten tussen de oude gebruiken en gloednieuwe systemen en van enorme fortuinen die gemaakt werden of verloren gingen.

  Tegen de achtergrond van deze transformatie begint HBO's The Gilded Age in 1882 met de jonge Marian Brook die na de dood van haar vader van het platteland van Pennsylvania naar New York City verhuist om bij haar door en door op geld beluste tantes Agnes van Rhijn en Ada Brook te gaan wonen. Vergezeld van Peggy Scott, een aspirant-schrijfster die op zoek is naar een nieuwe start, raakt Marian per ongeluk verstrikt in een sociale oorlog tussen een van haar tantes en haar ontzagwekkend rijke buren, een meedogenloze spoorwegmagnaat en zijn ambitieuze vrouw, George en Bertha Russell. Zal Marian, blootgesteld aan een wereld die zich op de rand van de moderne tijd bevindt, de gevestigde regels van de samenleving volgen, of haar eigen weg banen?

  In de rolverdeling zien we Carrie Coon, Morgan Spector, Denée Benton, Louisa Jacobson, Taissa Farmiga, Blake Ritson, Simon Jones, Harry Richardson, Thomas Cocquerel, Jack Gilpin, Cynthia Nixon en Christine Baranski.


  Kijk hier naar de trailer


 • Naar het overzicht van nieuwsitems