1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Nieuwe fictie op Canvas

  Nieuwe fictie op Canvas

  Datum: 19/08/2020


  Op woensdag 2 september begint de tweede reeks van Big Little Lies, de HBO-serie over een groepje welstellende vrouwen in een Californisch kuststadje wiens luxeleventjes maar een façade is waarachter zich allerlei minder fraaie dingen afspelen. De sterrencast van de alom geprezen en veelvuldig bekroonde eerste reeks wordt in deze tweede reeks aangevuld met onder meer Meryl Streep. Zij speelt de moeder van Perry en komt met veel verve de ware toedracht onderzoeken van de dood van haar zoon.

  Aansluitend schetst ZeroZeroZero (van de schrijver en producenten van Gomorra) een onverbloemd en hard beeld van de internationale cocaïnehandel: van de Mexicaanse kartels over de Amerikaanse transporteurs tot de Italiaanse maffiafamilie die voor de distributie in Europa zorgt. Spanningen binnen die familie hebben gevolgen voor het hele netwerk. Met Gabriel Byrne, Dane DeHaan, Andrea Riseborough en Harold Torres. Vanaf woensdag 30 september.

  Later volgen de tweede reeks van de prestigieuze Duitse oorlogsreeks Das Boot, het Noorse drama Exit en het tweede seizoen van de fascinerende feministische spionageserie Killing Eve.

  Op zaterdag komt er vanaf 5 september een tweede reeks van het Ierse familie- en misdaaddrama Blood (met Adrian Dunbar en Grainne Keenan), waarin Jim Hogan opnieuw geconfronteerd wordt met uit de hand lopende geheimen, spanningen en frustraties binnen zijn gezin.

  Nog veel noordelijker spelen de nieuwe series Thin Ice en The Valhalla Murders zich af. Thin Ice (vanaf 26 september), van de makers van de Millennium-trilogie, combineert een persoonlijk drama met een ecologische en geopolitieke thriller rond de ontginning van grondstoffen in Groenland. The Valhalla Murders is een IJslandse reeks over een aantal moorden die verband schijnen te houden met wantoestanden in een weeshuis 35 jaar geleden. Voor het vierde seizoen van de Canadese reeks Cardinal trekken we opnieuw naar de onherbergzame natuur van Noord-Ontario.

  Alle Canvas-programma’s zijn ook via streaming te bekijken op canvas.be (via VRT NU) en blijven aansluitend voor langere of kortere tijd beschikbaar. Om het kijkcomfort te vergroten, worden vele reeksen van bij de start op tv meteen integraal aangeboden op canvas.be. Een aantal web only-series zijn ook in het najaar nog te bekijken, zoals Babylon Berlin en El Embarcadero, en de true crime reeksen Dead Man Missing en Who Killed Birgitte.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems