1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Nieuwe serie van de producent van Innan Vi Dör

  Nieuwe serie van de producent van Innan Vi Dör

  Datum: 23/05/2021


  De Zweedse serie Innan Vi Dör (Before We Die) is een van de betere Nordic Noir-series die we de laatste jaren te zien kregen. De makers van deze serie die ook verantwoordelijk waren voor de speelfilms Midsommar en Thelma en de documentaire I Am Greta, zijn volop bezig met een project dat het beste laat verhopen.

  The Congregation is gebaseerd op het boek 'Knutby -The Day of the Lord' van Jonas Bonnier over de moordzaak in Knutby die Zweden in 2004 op zijn kop zette.

  De ware gebeurtenissen die plaatsvonden in de kleine hechte pinkstergemeente Knutby (de pinksterbeweging is een christelijke stroming die ontstond aan het begin van de 20ste eeuw binnen protestantse kerkgenootschappen. De omvang van deze groeiende beweging werd aan het begin van de 21ste eeuw geschat op 400 miljoen aanhangers) hebben alle ingrediënten voor de donkerste Nordic Noir: godsdienst, geweld, seks en manipulatie. Nu, bijna twee decennia later, wordt het gruwelijke verhaal van een jonge oppas, gebrainwashed door haar geliefde – een van de twee predikanten van het stadje - om zijn vrouw te vermoorden, voor het eerst gedramatiseerd voor televisie.

  De hoofdrollen worden vertolkt door Alba August (The Rain, Below The Surface), Aliette Opheim (Caliphate, Thicker Than Water) en Einar Bredefeldt (Beartown, White Wall). De zesdelige serie wordt geregisseerd door Göran Kapetanović (Caliphate, Those Who Kill).


 • Naar het overzicht van nieuwsitems