1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Opnames Albatros zijn gestart

  Opnames Albatros zijn gestart

  Datum: 8/04/2019

  Vandaag starten het productiehuis De Wereldvrede (Bevergem) en Canvas de opnames van de 8-delige fictiereeks Albatros. De reeks werd bedacht door Wannes Destoop en acteur Dominique Van Malder (Radio Gaga), die zelf meespeelt in de reeks. Destoop neemt de regie op zich. Hij maakte eerder al de kortfilm Badpakje 46, die de juryprijs kreeg op het Filmfestival van Cannes in 2011.

  De tragikomische fictiereeks volgt tien zwaarlijvigen die hun leven willen beteren en daarom deelnemen aan het afslankingskamp 'Albatros', in de Ardennen. Bij aankomst blijkt echter dat ze niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo's met zich meesleuren. Het gaat er snel heftig aan toe. De deelnemers worden lichamelijk uitgedaagd door een onsubtiele trainingscoach (Joris Hessels). Maar ook de groepstherapeute (Janne Desmet) kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggeschild. Tot de ex-obese bezieler van het kamp, naar wie ze opkeken, zelf niet te vertrouwen blijkt en een duister geheim met zich lijkt mee te dragen.

  De makers wisten een indrukwekkende ensemble cast te strikken met bekend en minder bekend Vlaams én Waals talent. Dominique Van Malder (Radio Gaga), Ruth Beeckmans (Studio Tarara), Benny Claessens (Het Geslacht De Pauw), François Neycken (Ennemi Public), Hilde Destoop (Steve+Sky), Isabelle Van Hecke (Bevergem), Marjan De Schutter (Professor T), Thierry Janssen (La Trêve), Titus Muizelaar en Jeroen Tillmans vertolken tien zwaarlijvingen die het tijdens een kamp een gevecht aangaan met hun overgewicht. Ze worden bijgestaan door een team van onconventionele coaches gespeeld door Tom Ternest (Eigen Kweek, De 13 Geboden), Janne Desmet (Studio Tarara) en Joris Hessels (Radio Gaga, Geub). Daarnaast zien we ook Tania Van der Sanden (Het Eiland).

 • Naar het overzicht van nieuwsitems