1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Opnames Arcadia zijn gestart

    Opnames Arcadia zijn gestart

    Datum: 15/10/2021


    Hoe overleef je in een wereld waarin een scoresysteem jouw levenskwaliteit bepaalt? En hoe ver ga je om jouw gezin te beschermen? Dat is het uitgangspunt van de gloednieuwe spannende reeks Arcadia, die zich dus afspeelt in de nabije toekomst. De opnames van Arcadia zijn vorige week gestart en vinden plaats in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.

    De diverse cast is een sterke mix van grote Vlaamse en Nederlandse namen en frisse talenten. Onder andere Lynn Van Royen, Abigail Abraham, Melody Klaver, Ellie de Lange, Gene Bervoets, Monic Hendrickx, Maarten Heijmans, Naomi Janssens, Wim Opbrouck, Aus Greidanus, Ikram Aoulad, Natali Broods, Boris Van Severen, Thomas Ryckewaert, Lukas Bulteel, Rutger Messerschmidt en Mustafa Duygulu zijn in de reeks te zien.

    Na een grote catastrofe ontstaat een nieuwe samenleving, Arcadia. Omdat grondstoffen schaars geworden zijn, wordt een puntensysteem geïntroduceerd: de Burgerscore. Die bepaalt wat je kan en mag doen in deze maatschappij, en waar je als burger recht op hebt. Arcadia volgt een gezagsgetrouwe familie die dankzij haar hoge score een goed leven kan leiden. Maar alles verandert wanneer aan het licht komt dat de vader van de familie gefraudeerd heeft om de Burgerscore van twee van zijn dochters hoog te houden. Hij wil hen zo beschermen tegen een wereld waarin alles afhangt van hun score. Als straf wordt hij uit Arcadia verbannen naar de buitenwereld, die quasi onbewoonbaar is en waar alleen de sterksten kunnen overleven. Zijn vrouw en vier dochters blijven alleen achter en krijgen strafpunten voor zijn fraude. Ze komen terecht in een kluwen van bedrog en verraad, waarbij de solidariteit tussen de vrouwen steeds meer op de proef wordt gesteld. Kiezen ze voor zichzelf of elkaar?

    De internationale reeks is een samenwerking tussen VRT (Eén) en het Nederlandse KRO-NCRV (NPO 3), in coproductie met de Duitse WDR en SWR (ARD). De reeks wordt gemaakt door productiehuis jonnydepony (Black-out) in coproductie met Big Blue. Arcadia is geschreven door Philippe De Schepper (zie foto), Bas Adriaensen en Zita Theunynck, en wordt geregisseerd door Tim Oliehoek.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems