1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Sacha Baron Cohen als spion

  Sacha Baron Cohen als spion

  Datum: 13/04/2018

  Komiek Sacha Baron Cohen gaat voor Netflix de hoofdrol spelen in de serie The Spy, geschreven en geregisseerd door Gideon Raff, de bedenker van Prisoners Of War, waarop de populaire Amerikaanse serie Homeland is gebaseerd.

  De zesdelige serie focust zich op Eli Cohen (zie foto), een spion die in de beginjaren ’60 in Damascus leefde waar hij spioneerde voor Israël. Hij slaagde erin zich op te werken binnen de hoogste kringen van Syrië en klom met rasse schreden op de Syrische politieke ladder. Wanneer hij wordt ontmaskerd door het Syrische regime, wordt hij ter dood veroordeeld en opgehangen op een plein in Damascus.
  Cohen wordt aanzien als een nationale held. Zijn acties, connecties en zelfopoffering hebben een grote invloed gehad op het Midden-Oosten zoals het nu is.

  Sacha Baron Cohen werd bekend als Ali G in de gelijknamige tv-show. Daarna choqueerde hij mensen met zijn typetjes Borat en Brüno en was hij als ‘serieuze’ acteur te zien in films als The Brothers Grimsby, The Dictator, Les Misérables, Hugo en Sweeney Todd: The Demon Barber Of Fleet Street. Of The Spy een komedie wordt, valt gezien het onderwerp, sterk te betwijfelen.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems