1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Tv-serie voor Adil El Arbi en Bilall Fallah?

  Tv-serie voor Adil El Arbi en Bilall Fallah?

  Datum: 7/03/2018

  Het Mediafonds van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) heeft bekend gemaakt dat het gloednieuwe tv-serieproject Grond naast scenariosteun ook ontwikkelingssteun ontvangt.

  Grond gaat over twee broers die met een geniaal idee de begrafeniswereld op zijn kop zetten. Omdat moslims hier niet in hun heilige grond kunnen begraven worden, stellen ze voor om de grond van Marokko over te brengen naar hier.

  Deze 8-delige serie, met afleveringen van 45 minuten, is gebaseerd op een idee van Zouzou Ben Chikha, acteur in Bevergem. Dries Heyneman en Wannes Cappelle die ook aan Bevergem meewerkten als coscenaristen, schrijven samen met Ben Chika het scenario. Het is de bedoeling dat Adil El Arbi en Bilall Fallah, de regisseurs van Black en Patser, de serie zullen regisseren.

  Lunanime, de productietak van de Lumière Groep, is de hoofdproducent in samenwerking met VIER en met de steun VAF/Mediafonds. Lunanime heeft de ambitie om de serie als een internationale co-productie te financieren én te produceren. Zowel Nederland, Duitsland en Noorwegen hebben hun belangstelling reeds geuit.

  ‘Grond’ zou volgend jaar worden gedraaid en zal normaal in 2020 te zien zijn op VIER.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems