1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Vanaf 1 juli op Telenet: Albatros

  Vanaf 1 juli op Telenet: Albatros

  Datum: 8/06/2020


  De gloednieuwe Vlaamse tragikomische fictiereeks Albatros volgt tien zwaarlijvige mensen die deelnemen aan het afslankingskamp 'Albatros' in de Ardennen.

  Vanaf het begin blijkt dat de deelnemers aan het afslankingskamp 'Albatros' niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo's met zich meesleuren. Het gaat er snel heftig aan toe. Ze worden lichamelijk uitgedaagd door een weinig subtiele coach. Maar ook de groepstherapeute kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo een voor een weggehaald. Tot de vroeger zelf obese bezieler van het kamp, naar wie ze opkijken, zelf niet te vertrouwen lijkt en een duister geheim met zich blijkt mee te dragen.

  De achtdelige serie werd bedacht door regisseur Wannes Destoop en acteur Dominique Van Malder (Radio Gaga, De Twaalf), die ook zelf meespeelt in de reeks. Naast Van Malder wisten de makers een indrukwekkende cast te verzamelen met Vlaams en Waals talent: Ruth Beeckmans (Studio Tarara), Benny Claessens (Het Geslacht De Pauw, Undercover), François Neycken (Ennemi Public), Hilde Destoop (Steve+Sky), Isabelle Van Hecke (Bevergem), Marjan De Schutter (Little Spiders), Thierry Janssen (La Trêve), Titus Muizelaar (Stanley H.) en Jeroen Tillmans vertolken de tien zwaarlijvigen die het gevecht aangaan met hun overgewicht. Het team van onconventionele coaches van het kamp wordt gespeeld door Tom Ternest (13 Geboden, Zie Mij Graag), Janne Desmet (Studio Tarara) en Joris Hessels (Geub, Professor T.).

  Het scenario van Albatros werd geschreven door Dominique Van Malder, Wannes Destoop, Gilles Coulier en Tom Dupont en begeleid door Willem Wallyn.

  De reeks is vanaf 1 juli volledig beschikbaar op Play en Play More van Telenet en zal in het voorjaar van 2021 op Canvas uitgezonden worden.

  Kijk hier naar de trailer

 • Naar het overzicht van nieuwsitems