1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Verlengd of stopgezet?

    Verlengd of stopgezet?

    Datum: 17/08/2018

    In september gaat het achtste seizoen van American Horror Story van start. Dat er ook nog een negende seizoen komt, is geen geheim vermits het toegezegd werd samen met het achtste. Tegenover Deadline bevestigde John Landgraf, CEO van kabelzender FX, dat er ook nog een tiende seizoen komt. “Ryan Murphy vroeg ons om een tiende seizoen en dat hebben we hem met alle plezier toegezegd.” Hoewel Murphy een megacontract sloot met Netflix, blijft hij actief bezig met de series die hij maakt voor FX. Of AHS de magische grens van tien seizoenen zal overschrijden, is volgens Landgraf helemaal afhankelijk van Murphy.

    McMafia, de Britse thriller over de georganiseerde misdaad die bij ons verkrijgbaar is op DVD, krijgt een tweede seizoen. Dat werd bekend gemaakt op de TCA-zomertoer. McMafia dat van start ging in februari, gaat over Alex Godman en zijn betrokkenheid bij de wereld van de georganiseerde misdaad. James Norton (Grantchester) speelde de hoofdrol.

    Volgend jaar komt er in de VS een einde aan The Affair. De serie krijgt nog een vijfde seizoen, maar sluit dan definitief de boeken. Naar verluidt was het steeds de bedoeling dat The Affair zou eindigen na vijf seizoenen. De winnaar van twee Golden Globes is bij ons niet te zien op televisie, maar is wel verkrijgbaar op DVD.

    Sneaky Pete, de serie die bedacht werd door Bryan – Breaking Bad – Cranston, wordt verlengd met een derde seizoen. Sneaky Pete volgt de lotgevallen van oplichter Marius (Giovani Ribisi) die, net uit de gevangenis, op de hielen wordt gezeten door gangsters. Hij neemt de identiteit over van een celgenoot en vindt onderdak bij diens familie die in de waan is dat de verloren zoon is teruggekeerd. De serie is bij ons helaas niet te bekijken.

    Goed nieuws voor de fans van Better Call Saul! Niet alleen kun je momenteel naar het vierde seizoen kijken, ook werd tijdens de TCA-zomertoer aangekondigd dat de serie verlengd wordt met een vijfde seizoen. Hoe lang de serie effectief zal lopen en wanneer de cross-over met Breaking Bad eraan komt is nog niet bekend. “We weten echt niet waar het allemaal gaat eindigen, we bekijken seizoen per seizoen,” aldus een enthousiaste Vince Gilligan die toegeeft minder betrokken te zijn bij de serie in vergelijking met vroeger.

    Fear the Walking Dead, de spin-off van The Walking Dead krijgt een vijfde seizoen, ook al is het vierde seizoen nog niet beëindigd. Het vervolg van het vierde seizoen deze week gestart op AMC.

    In mei viel het doek definitief over Timeless, de populaire serie waarvan bij ons recentelijk het eerste seizoen op DVD verscheen. De serie werd na dat eerste seizoen stopgezet, maar door een ‘protestactie’ van de fans alsnog verlengd met een tweede seizoen. NBC kon echter niet overtuigd worden om er nog een derde seizoen bij te doen, maar beloofde wel voor een waardig afscheid onder de vorm van een dubbele aflevering die in de vakantieperiode zal worden uitgezonden.

    Yellowstone met Kevin Costner, krijgt door van zijn uitstekende kijkcijfers (een gemiddelde van 5 miljoen kijkers en daarmee de meest bekeken kabelserie na The Walking Dead) en z’n goede kritieken, een tweede seizoen. De opnames gaan binnenkort van start op locatie in Utah en Montana. Het tweede seizoen werd andermaal geschreven door Taylor Sheridan (Wind River, Hell Or High Water, Sicario) die ook fungeert als showrunner. In de rolverdeling zien we o.a. Kevin Costner, Luke Grimes, Kelly Reilly, Wes Bentley en Cole Hauser.

    Het uitstekend ontvangen Babylon Berlin keert terug voor een derde seizoen. De tweede seizoen is bij ons momenteel te volgen op Telenet. Het nieuwe tiendelige seizoen, waarvan de opnames deze herfst zullen beginnen, zal gebaseerd zijn op het tweede Gideon Rath-boek, ‘The Silent Death’.  Dat nieuwe seizoen speelt zich af in de jaren ’30, de periode waarin de stomme film op zijn einde liep. Inspecteur Gideon Rath maakt kennis met de donkere zijde van de filmindustrie wanneer een van de grote sterren dood wordt aangetroffen.

    Omdat de cijfers dramatisch zakten wordt Colony, de serie die bij ons te volgen is op FOX, na drie seizoenen afgevoerd. In die serie probeert een koppel (gespeeld door Josh Hollloway en Sarah Wayne Callies) hun gezin te redden tijdens een invasie van aliens. Door problemen op de set en een gedwongen verhuis van Los Angeles naar Vancouver, moest ook het verhaal veranderd worden en wellicht heeft dat de doorslag gegeven want Colony evolueerde van een van de meest gewaardeerde kabelseries tot een van de slechtste.

    De kans is groot dat Manhunt: Unabomber verder gaat als anthologieserie, ook al wenst Discovery Channel niet meer verder te gaan met de reeks omdat ze willen afstappen van fictieseries. Volgens Deadline zijn de makers in vergevorderde onderhandelingen om de serie te verlengen met wee seizoenen. Een van die tiendelige seizoenen zou gaan over Eric Rudolph die bekend was als de Olympic Park Bomber. Manhunt: Unabomber met Sam Worthington en Paul Bettany in de hoofdrollen, is bij ons te zien via Netflix.

    Ryan Murphy's LGBTQ drama Pose, wordt verlengd met een tweede seizoen. De serie kwam in het nieuws omdat ze beroep deed op de grootste transgender cast ooit, om nog te zwijgen van de crew. Bedenker Murphy schonk bovendien de opbrengsten van de serie aan LGBTQ+ organisaties die zich inzetten voor goede doelen. De hoofdrollen worden vertolkt door Evan Peters en Kate Mara als een koppel dat begeesterd raakt door de glitter en glamour van New York.

    Six, de oorlogsserie die bij ons momenteel te zien is op FOX, krijgt géén derde seizoen. De reden was voor de hand liggend: de kijkcijfers lagen bijna 50% lager dan bij seizoen 1, bovendien liepen de contracten met de acteurs aan het einde van het tweede seizoen ten einde. Six volgt het Navy SEAL Team Six dat een terroristisch netwerk moet uitschakelen.

    Absentia, de serie die bij ons te zien is op Telenet, krijgt volgens TV Line een tweede seizoen, dat net als het eerste tien afleveringen zal tellen. Maar welke zender dit seizoen zal uitzenden is nog niet bekend. De serie met Stana Katic uit Castle in de hoofdrol, gaat over een FBI-agente die nadat ze dood is verklaard plots wordt teruggevonden in een hut ergens in het bos. Zij is haar geheugen volledig kwijt, maar wordt wel beticht van moord…

    Volgens de website Production Weekly ziet het ernaar uit dat in september de opnames beginnen van het VIERDE seizoen van The Man In The High Castle. Een beetje vreemd als je weet dat er voor de uitzending van het derde seizoen nog steeds geen datum bekend is. Volgens Amazon zou dit seizoen nog dit jaar worden uitgezonden, maar wanneer is niet bekend. Het laatste wat we van The Man In The High Castle te zien kregen, dateert al van december 2016. De serie die gebaseerd is op de klassieker van Philip K. Dick tracht een antwoord te vinden op de vraag: “Wat als we WO II hadden verloren en Duitsland en Japan hadden de macht overgenomen?”

    De Canadese serie Cardinal, waarvan bij ons het eerste seizoen verscheen op DVD, krijgt een vierde seizoen nog voor de première van seizoen 3. In deze serie gaan detectives John Cardinal en Lise Delorme op zoek naar een moordenaar in een stadje in Noord-Ontario.

    Het onlangs gestarte Succession werd door HBO goed bevonden voor een tweede seizoen. De serie geschreven door Jesse Armstrong (In The Loop) en geregisseerd door Adam McKay (The Big Short), kon rekenen op heel wat positieve reacties. Succession verhaalt op een donker komische toon de problemen die de familie Roy ondervindt wanneer vader Logan beslist heeft een stap opzij te zetten als de CEO van een gigantische mediamaatschappij, een van de grootste ter wereld.

    Dear White People haalde met z’n tweede seizoen een heel pak nieuwe kijkers binnen. Dat garandeerde de serie meteen van een derde seizoen. De serie oogstte veel lof om de manier waarop Afro-Amerikaanse gemeenschap wordt voorgesteld.

    De AMC serie The Terror, geproduceerd door o.a. Ridley Scott, krijgt een tweede seizoen dat echter compleet zal verschillen van seizoen 1. Ging het eerste seizoen over de expeditie van Kaptein Sitr John Franklin naar Antarctica, dan speelt het tweede seizoen zich af tijdens WO II. De serie zal zich focussen op een Japans-Amerikaanse gemeenschap die gevolgd wordt van in hun thuishaven in Zuid-Californië tot de gevangenkampen in de Pacific War. Ridley Scott is andermaal een van de uitvoerende producenten.


  • Naar het overzicht van nieuwsitems