1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 19/02/2019

  Het George R.R. Martin drama Nightflyers is geen lang leven beschoren want Syfy besloot de serie stop te zetten na het eerste seizoen. De zender nam een enorm risico want dit was hun duurste serie ooit. Een risico dat weinig of niets opbracht want de serie opende met 623.000 kijkers en eindigde met 420.000 kijkers.

  In de herfst gaat het vierde seizoen van The Man In The High Castle in première op Amazon. Dat seizoen zal meteen het laatste zijn in de reeks. De serie laat zien wat er gebeurd zou zijn indien Duitsland en Japan WOII gewonnen hadden. De serie was de meest bekeken serie op Amazon.

  Wat er zat aan te komen is nu officieel: The Punisher en Jessica Jones worden officieel stopgezet, hoewel het derde seizoen van Jessica Jones nog moet worden uitgezonden (later dit jaar). Dat betekent meteen ook het einde van de Netflix/Marvel samenwerking die vier series behelsde: Daredevil, Iron Fist, Jessica Jones en Luke Cage. Later kwamen daar ook nog The Punisher en The Defenders bij.

  Op 11 januari ging het tweede seizoen van Friends From College in première. Hoewel er een serieuze vooruitgang werd geboekt, was dit niet voldoende om een derde seizoen te rechtvaardigen. Friends From College wordt door Netflix immers stopgezet na twee seizoenen.

  Plan Coeur, de Franse romantische serie van Netflix, wordt verlengd met een tweede seizoen. Dat was te verwachten vermits seizoen 1 eindigde met een serieuze cliffhanger. Het bericht werd aangekondigd via Twitter 

  Tom Clancy’s Jack Ryan krijgt van Amazon een derde seizoen. Jack Ryan is een CIA-agent, een collega van Ethan Hunt en Jason Bourne. De serie kreeg een order voor twee seizoenen, maar wordt dus nu verlengd met een derde seizoen.

  De AMC series Into The Badlands en The Son worden allebei stopgezet na het komende seizoen. Voor Into The Badlands betekent dat de stopzetting volgt na het einde van het derde seizoen dat terugkeert eind maart. Het tweede en bijgevolg laatste seizoen van The Son start eind april.

  History heeft midden in het eerste seizoen Project Blue Book verlengd met een tweede seizoen. De serie is gebaseerd op de waar gebeurde, ultrageheime onderzoeken naar UFO’s door de luchtmacht van de VS in de jaren ’50 en ’60. De serie doet het erg goed met een gemiddelde van 3,4 miljoen kijkers per aflevering.

  Starz heeft na twee seizoenen de stekker uit Counterpart getrokken. De serie was een favoriet bij de critici, maar kon op weinig interesse rekenen van de kijker. Mogelijk wordt de serie ergens anders aangeboden. Het verhaal gaat over een man (J.K. Simmons) die het geheim ontdekt om over te stappen naar een parallelle dimensie waar hij zijn ‘counterpart’ ontmoet.

  The First, de serie over de eerste missie naar Mars, geschreven door Beau – House Of Cards – Willimon met Sean Penn in de hoofdrol, wordt na één seizoen stopgezet wegens een gebrek aan interesse vanwege de kijker. De serie kwam traag op gang, was karakter gedreven en miste het avontuurlijke, aldus Craig Erwich van Hulu.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems