1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 6/06/2019

  Wie de serie volgde, zag het al een beetje aankomen: Silicon Valley loopt duidelijk op zijn einde. Dit wordt nu ook bevestigd: het komende zesde seizoen wordt meteen ook het allerlaatste. Het wordt met zeven afleveringen meteen ook het kortste seizoen ooit. De serie volgt een aantal nerds die samen het computerbedrijfje Pied Piper oprichten.

  Nu het tweede seizoen van Dark vanaf 21 juni te zien is, werd ook bekend dat de serie nog een derde seizoen krijgt, maar dat zal helaas meteen ook het laatste zal zijn. Hoewel de makers het betreuren dat de serie op zijn einde loopt, geven ze toe dat het oorspronkelijk de bedoeling was er een tijdstrilogie van te maken.

  De best bekeken serie in het VK, de zwarte komedie Dead To Me, krijgt een tweede seizoen. Leuk om te zien hoe de vriendschap van de twee vrouwen zal evolueren nu ze allebei iets op hun kerfstok hebben. De serie kon naast vele kijkers ook rekenen op positieve recensies vanwege de pers.

  De bovennatuurlijke komedie Ghosts, die onlangs te zien was op BBC One, wordt verlengd met een tweede seizoen. Ondanks het late uitzenduur, slaagde de serie er toch in een gemiddelde van 3,6 miljoen kijkers te behalen. De serie gaat over het jonge koppel Alison en Mike dat hun intrek neemt in een landhuis dat bewoond wordt door een aantal geesten met wie Alison blijkt te kunnen communiceren.

  Het lesbisch kostuumdrama Gentleman Jack wordt verlengd met een tweede seizoen. De serie is momenteel te volgen op Telenet en BBC One. Gentleman Jack deed het bij zijn première zeer goed en scoorde 5, 1 miljoen kijkers, meteen goed voor de beste BBC-opening voor een nieuwe serie dit jaar. De serie werd geschreven door Sally Wainwright (Happy Valley) en is gebaseerd op de dagboeken van Anne Lister, een avontuurlijke en keiharde zakenvrouw die alleen van vrouwen hield.

  De glamour-serie Riviera keert terug voor een derde seizoen, volgens de makers, het meest ambitieuze tot nog toe. Het nieuwe seizoen zal zich afspelen op verschillende plaatsen in de wereld, in tegenstelling tot het tweede seizoen dat zich afspeelde in het Zuiden van Frankrijk. In het derde seizoen probeert Georgina (Julia Stiles), de Franse Côte d’Azur te ontvluchten.

  The A Word, de Britse serie over een familie met een autistische zoon, wordt verlengd met een derde seizoen. De opnames zijn gestart in het Lake District en Manchester. Het nieuwe seizoen gaat van start twee jaar na het einde van seizoen twee. Joe is ondertussen 10 jaar oud. Hij brengt zijn leven door bij beide ouders die gescheiden zijn en 160km van elkaar wonen. Naast de vertrouwde cast zien we in dit derde seizoen ook nog Julie Hesmondhalgh (Broadchurch, Coronation Street).

  Humans, de serie over de ‘menselijke’ robotten die zich afspeelt in een parallel universum, krijgt geen vierde seizoen. De serie was gebaseerd op de Zweedse sf-serie Real Humans. De makers betreuren de stopzetting want enkele verhaallijnen waren nog niet afgewerkt.

  De komische serie Warren heeft niet het verhoopte succes behaald dat de BBC vooropgesteld had. De serie wordt dan ook niet meer verlengd en houdt ermee op na amper één seizoen. De serie volgde een zekere Warren Thompson die uit liefde voor zijn vriendin Anne verhuist van het zuiden naar Preston, waar hij niet kan aarden.

  Tracy Morgan en Tiffany Haddish keren terug voor een derde seizoen van The Last O.G., de serie die mede bedacht werd door Jordan – Get Out, Us – Peele. De serie is nog steeds erg succesvol na z’n start in 2018 als meest succesvolle kabelcomedy: het tweede seizoen was de meest succesvolle sitcom die er te zien is op de kabelzenders.

  Miracle Workers
  , de serie waarin Daniel Radcliffe een engel speelt die God (Steve Buscemi) moet beletten de Aarde op te blazen, krijgt een tweede seizoen. Maar dan wel eentje met een compleet nieuw verhaal. Radcliffe en Buscemi zouden terugkeren, maar dan wel in nieuwe rollen. Het tweede seizoen zal zich afspelen in de Middeleeuwen.

  De zeemeerminnenserie Siren met ‘onze’ Eline Powell in de hoofdrol, krijgt een derde seizoen. Powell speelt een mysterieuze vrouw die toevallig ook een zeemeermin is en die op zoek is naar haar zus. De tweede helft van het tweede seizoen is te zien vanaf juni op Telenet.

  De populaire tearjerker This Is Us, die nu ook een Nederlandse remake krijgt, werd verlengd met niet één, maar meteen drie seizoenen, een ongezien fenomeen in Hollywood. Elk seizoen zal 18 afleveringen tellen en het is niet noodzakelijk dat het zesde seizoen ook het laatste wordt. This Is Us haalde in zijn laatste seizoen 13,8 miljoen kijkers. Dit is dan ook de meest bekeken serie in de doelgroep 18-49. Algemeen staat de serie op een tweede plaats. This Is Us is niet alleen populair bij de kijker, maar ook bij de pers. De serie won verschillende prijzen o.a. een Emmy en een Golden Globe.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems