1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 28/06/2019

  Hoewel hoofdrolspeelster Jodie Whitaker de medische thrillerserie Trust Me verliet om de hoofdrol te gaan spelen in Doctor Who, kwam er toch nog een tweede seizoen. Maar toen ook de kijkcijfers hiervan daalden, was het voorspelbaar dat er geen derde seizoen meer zou komen. Na Warren is dit de tweede serie in enkele maanden tijd die door de BBC wordt stopgezet.

  Cold Feet, de serie die te volgen is op de NPO, werd verlengd met een negende seizoen. De opnames van de zes afleveringen vinden later dit jaar plaats in Manchester. De uitzending staat gepland voor 2020. In deze comedy/dramaserie volgen we de levens van drie koppels.

  De Deense serie The Rain krijgt een derde seizoen, maar dat zal dan meteen ook het laatste zijn. De serie speelt zich af zes jaar nadat een hardnekkig virus dat verspreid werd door de regen, zowat de hele bevolking van Zweden heeft uitgeroeid.

  De modern cowboyserie Yellowstone waar wij hier nog steeds op zitten te wachten, krijgt nog voor de première van het tweede seizoen, een nieuwe verlenging. Net als het tweede seizoen zal ook het nieuwe, derde seizoen bestaan uit 10 afleveringen. De serie gaat over de familie Dutton die wordt geleid door John Dutton. Zij bezitten de grootste vee-ranch van de VS, maar leven in constant conflict met hun buren: een stadje dat zijn grenzen wil uitbreiden, een Indianenreservaat en het eerste Amerikaanse Nationale Park. Naast Kevin Ciostner zien we ook nog de knappe Kelly Reilly (True Detective s2).

  Chambers, de serie over een meisje dat geobsedeerd is over de afkomst van haar ruilhart, wordt na één seizoen stopgezet. De hoofdrollen werden ingevuld door Uma Thurman, Tony Goldwyn en nieuwkomer Sivan Alyra Rose. De serie slaagde er spijtig genoeg niet in de sympathie te winnen van de pers.

  De serie Pose die over de ballroomcultuur in New York gaat, wordt verlengd met een derde seizoen. Dit nieuws volgt op de première van het tweede seizoen dat zich ditmaal afspeelt in 1990 en zich focust op de ballroom community die mainstream gaat. De cast bestaat hoofdzakelijk uit transgenders, het grootste aantal dat ooit in een serie te zien was.

  Het door de pers hoog aangeschreven Russian Doll krijgt een tweede seizoen van acht afleveringen. De serie gaat over een jonge vrouw die sterft op haar verjaardagsparty, maar daarna terugkomt om alsmaar dezelfde gebeurtenis opnieuw te beleven. Hoofdrolspeelster Natasha Lyonne (Orange Is The New Black) is ook een van de bedenkers van de serie.

  De bekroonde comedy The Good Place met Ted Danson en Kristen Bell eindigt zijn carrière na het vierde seizoen dat volgend jaar wordt uitgezonden. De serie deed het goed bij pers en publiek, maar was niet bedoeld langer te duren dan vier seizoenen. Een onnodig verlengen van het verhaal zou de serie alleen maar schade aandoen. The Good Place is bij ons te volgen via Netflix.

  The Red Line, de miniserie die geproduceerd werd door Greg Berlanti en Ava Duvernay (When They See Us), wordt na één seizoen stopgezet. De serie haalde onvoldoende kijkers en dan weet je hoe laat het is. The Red Line volgt drie verschillende families uit Chicago en hun zoektocht naar hoop en eerherstel wanneer ze alle drie getroffen worden door een tragedie die gekleurd is door rassenhaat en – discriminatie.

  Lucifer, de serie over de gevallen engel die uitgroeide tot de ‘Lord Of Hell’ en die zijn diensten ter beschikking stelt van de LAPD, krijgt een vijfde seizoen. Maar dat zal meteen ook het laatste zijn. Lucifer liep drie seizoenen bij Fox en werd dan opgepikt door Netflix voor een vierde seizoen. De streamingsite belooft met het vijfde seizoen de serie een waardig einde te zullen geven.

  Het geloof in Swamp Thing moet alvast niet groot geweest zijn want na amper één aflevering werd besloten de serie niet meer te verlengen. Het gebrek aan vertrouwen werd al eerder bevestigd toen het aantal afleveringen van 13 naar 10 werd teruggeschroefd. De negen resterende afleveringen zullen zoals gepland verder worden uitgezonden.

  Deadly Class en Happy! worden door Syfy allebei stopgezet na respectievelijk één en twee seizoenen. Deadly Class gaat over een weeskind dat aan de school voor ‘Dodelijke Kunsten’ opgeleid wordt tot een beroepsmoordenaar. Happy! is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel en gaat over een cop die een huurmoordenaar is geworden. Momenteel zijn ze bij ons allebei te zien op Netflix.

  Het misdaaddrama Sneaky Pete, dat mede bedacht werd door Breaking Bad-acteur Bryan Cranston (die ook meespeelt in het eerste seizoen), wordt door Amazon stopgezet na drie seizoenen. De serie ging over een misdadiger (gespeeld door Giovanni Ribisi) die - eens vrij uit de gevangenis - de identiteit overneemt van zijn celgenoot en gaat werken voor diens familie.

  De sitcom The Ranch eindigt na het vierde seizoen. De eerste tien afleveringen van dat nieuwe seizoen zullen nog dit jaar te zien zijn, de andere tien volgen in 2020. Maar daarna is het afgelopen, dat bevestigde hoofdacteur Ashton Kutcher in een tweet. Kutcher speelt een ex-footballer die naar huis terugkeert om er samen met z’n vader de ranch te runnen.
 • Naar het overzicht van nieuwsitems