1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 22/12/2019

  Daybreak, de Netflix-serie die gebaseerd is op de gelijknamige comic books keert niet terug voor een tweede seizoen. De zwarte komedie vertelde de avonturen van een groep tieners die probeerde te overleven in het post-apocalyptische tijdperk. De serie ging in oktober in première.

  De Duitse serie Das Boot, die bij ons te zien was op Canvas, wordt verlengd met een tweede seizoen. In dat tweede seizoen krijgt Johannes een nieuwe missie: hij moet drie saboteurs overbrengen naar de Amerikaanse Oostkust. Hoffman heeft onderdak gevonden in New York, maar wil zo snel mogelijk terug naar zijn vaderland en in La Rochelle proberen Simone en Margot een ontsnappingsroute op poten te zetten voor een Joodse familie. Maar Foster, hoofd van de Gestapo, houdt hen zorgvuldig in het oog. Vicky Krieps (Phantom Thread), Tom Wlaschiha (Game of Thrones), Rick Okon (Tatort) en Vincent Kartheiser (Mad Men) spelen opnieuw mee in dit twee seizoen dat op antenne gaat in 2020.

  The Marvelous Mrs. Maisel, de veel bekroonde serie over de lotgevallen van stand-up comedian Midge Maisel die te zien is op Amazon Prime Video, krijgt een vierde seizoen en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Het nieuws komt verrassend vlug want het derde seizoen is nog maar net te zien (vanaf 6 december). Tot op heden won The Marvelous Mrs. Maisel 16 Emmy’s en drie Golden Globes. De serie kreeg voor de komende Golden Globes twee nominaties: voor ‘beste comedy serie’ en voor ‘beste actrice in een comedy’.

  Naast La Casa De Papel heeft Netflix nog andere noemenswaardige Spaanse series in de portefeuille. Alta Mar (High Seas) is er daar een van. Hoewel het tweede seizoen pas in november van start ging, zijn de opnames van het derde én vierde seizoen inmiddels gestart. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’40 en vindt plaats aan boord van een groot schip. Liefde, mysterieuze sterfgevallen en een pak leugens vormen de intriges van deze serie waarin alles draait om twee zussen.

  Förhöret krijgt een tweede seizoen. De serie die in première ging op 15 november, is bij ons helaas nog niet te zien. In het tweede seizoen speelt Trine Dyrholm (The Legacy) de hoofdrol. Zij speelt Susanne die opnieuw aan de slag gaat als psychologe nadat ze haar dochter verloren heeft. Wanneer een man onder hypnose bevestigt dat hij een aantal jonge vrouwen om het geld heeft vermoord en dat hij een nieuw slachtoffer gepland heeft, begint Susanne aan een helse zoektocht om een nieuwe moord te voorkomen. Christopher Boe schreef andermaal het scenario en voert opnieuw de regie, maar wie er verder nog meespeelt is niet bekend.

  BBC One heeft zijn misdaadserie drama Shetland verlengd met twee seizoenen. Het zesde en zevende seizoen zullen allebei bestaan uit zes afleveringen. De centrale figuur is Jimmy Perez, een detective die huiswaarts keert na een lange afwezigheid. Een moordonderzoek brengt geheimen en leugens uit het verleden aan het licht. Shetland is bij ons te zien op Eén.

  Net als bij z’n andere series heeft Apple ook Servant verlengd met een tweede seizoen nog voor het eerste gestart was. Het verhaal gaat over een jong en getroebleerd koppel dat hun overleden kindje vervangt door een levensechte pop. De verwachtingen voor de serie van M. Night Shyamalan (The Sixth Sense) zijn erg hoog.

  De Spaanse serie La Chicas Del Cable (Cable Girls) sluit zijn succesvolle run af met een vijfde seizoen. Tijd voor Lidia (Blanca Suárez), Marga (Nadia de Santiago), Sara (Ana Fernández) en Óscar (Ana Polvorosa) om afscheid te nemen. Het laatste seizoen dat in het teken staat van de strijd voor vrijheid en vriendschap, wordt opgesplitst in twee delen van elk vijf afleveringen. Het eerste deel is te zien vanaf 14 februari 2020.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems