1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 18/01/2020


  De historische big budget serie Britannia, die bij ons te zien is op Telenet vanaf februari, werd verlengd met een derde seizoen. David Morrissey, Mackenzie Crook, Annabel Scholey en Eleanor Worthington-Cox spelen de hoofdrollen. De serie gaat over de strijd van het Romeinse leger tegen de Kelten en Druïden om het rijk Britannia.

  Het is nog wachten tot 2021, maar Netflix heeft alvast aangekondigd dat You een derde seizoen krijgt. Deze vernieuwing komt amper drie weken na de première van seizoen 2. Penn Badgley en Victoria Pedretti hernemen hun rollen. Het nieuwe seizoen zal tien afleveringen tellen. In seizoen twee zien we hoe Joe een nieuwe leven start in Los Angeles, maar helaas ook hoe hij opnieuw verliefd wordt op de ‘vrouw van zijn dromen’.

  De transitie van Jimmy McGill naar Saul Goodman komt to een einde. Na het vijfde seizoen van Better Call Saul dat in februari te zien is op Netflix, volgt er nog een zesde, maar dat zal meteen het laatste zijn. Een troost voor de fans: er zullen 13 afleveringen zijn i.p.v. de gebruikelijke 10.

  Hoewel andere Franse Netflix-series zoals Marianne nog wachten op een verlenging, mag Mortel alvast uitkijken naar een tweede seizoen. Het eerste seizoen over drie adolescenten die bovennatuurlijke krachten ontwikkelden om op zoek te gaan naar de vermiste broer van een van hen, eindigde met een gigantische cliffhanger. Een beetje logisch dus dat er nog een tweede seizoen komt.

  Het Britse detectivedrama Vera komt terug voor een elfde seizoen. Brenda Blethyn zal andermaal de rol spelen van detective chief inspecteur Vera Stanhope, een no-nonsense detective die gedreven en geobsedeerd is door haar werk. De uitzending is voorzien voor 2021.

  Het vervolg op The L Word, The L Word: Generation Q, heeft een tweede seizoen gekregen. De originele serie liep van 2004 tot 2009, de nieuwe serie beëindigt zijn eerste seizoen op 26 januari.  In The L Word: Generation Q volgen we de levens van Bette Porter (Jennifer Beals), Shane McCutcheon (Katherine Moennig) en Alice Pieszecki (Leisha Hailey), drie personages die ook al te zien waren in The L Word en hun interactie met een handvol nieuwe personages.

  Showtime heeft Shameless vernieuwd voor een 11de seizoen. Helaas wordt dit meteen ook het allerlaatste. Shameless is de langstlopende serie voor de kabelzender. De serie was een remake van de Britse serie die in het totaal ook 11 seizoenen te zien was op Channel IV.

  Het vertrouwen in de doktersserie New Amsterdam is groot. NBC verlengde de serie die bij ons te zien is op VIJF, meteen met drie seizoenen, iets wat ze voorheen al deed met This Is Us. Lineair en digitaal samen scoort New Amsterdam het best na This Is Us.

  American Horror Story is al tien jaar de hoogst gewaarde serie voor FX. Daarom zal de serie verlengd worden met nog drie seizoenen. De reeks startte in 2011 en verzamelde tot op heden 95 Emmy-nominaties en 9 Golden Globe-nominaties. Per aflevering keken er over de hele serie gemiddeld 10 miljoen kijkers. Het laatste seizoen 1984 was bij ons te zien op Telenet, het achtste kan eind januari bekeken worden op Q2.

  In de lente starten de opnames van het tweede seizoen van War Of The Worlds, de coproductie tussen Fox Networks Group en het Franse Canal+ waarvan vier afleveringen werden geregisseerd door Vlaming Gilles Coulier (Bevergem, Cargo, De Dag). De serie volgt de overlevenden van een apocalyptische aanval door aliens. Het eerste seizoen was bij ons te zien op FOX en Telenet.

  Riverdale, de serie die gebaseerd is op de strips van Archie Comics en waarvan seizoen 4 de draad terug oppikt vanaf 23 januari, werd door The CW verlengd met een vijfde seizoen dat gepland staat voor 2020.

  In de lente kunnen we kijken naar het derde seizoen van Killing Eve (een officiële datum is nog niet bekend) maar of dit nu een succes wordt of niet, de makers hebben zoveel vertrouwen dat ze de serie nu al verlengden met een vierde seizoen. Killing Eve won zowat iedere award en is in de VS de sterkst groeiende serie in de afgelopen zes jaar.

  De Britse dramaserie Top Boy die vorig jaar door Netflix overgenomen werd van Channel 4 (die seizoen 1 en 2 uitzonden in 2011 en 2013) krijgt een vierde seizoen. Dat bevestigde rapper Drake die de serie vorig jaar nieuw leven inblies, op Instagram. De serie speelt zich af in Oost-Londen waar de lokale drugsbaas hoger op wil.

  Netflix heeft zijn superheldendrama Raising Dion verlengd met een tweede seizoen. De serie volgt een moeder die alleen instaat voor de opvoeding van haar zoontje nadat haar echtgenoot komt te overlijden. Vanaf dan begint Dion echter bovennatuurlijke krachten te etaleren.

  The Mandalorian, de serie die zich afspeelt in het Star Wars-universum, ziet zijn positieve recensies beloond worden met een tweede seizoen. De serie volgt een eenzame premiejager op zijn tocht doorheen de buitenkant van de Galaxy, ver verwijderd van de autoriteiten van de ‘New Republic’. De opnames zijn inmiddels gestart. De uitzending is voorzien in het najaar van 2020. • Naar het overzicht van nieuwsitems