1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 26/01/2021


  De succesvolle kostuumserie Bridgerton, die volgens Netflix 63 miljoen kijkers wist te begeesteren, krijgt een vervolg. Dat werd bekend gemaakt via een teaser en een brief van Lady Whistledown (zie hieronder). Het tweede seizoen zou volgens de passage uit de brief van Lady Whistledown “Lord Anthony Bridgerton intends to dominate the social season,” weleens kunnen verwijzen op het tweede boek uit de reeks van Julia Quinn, 'The Viscount Who Loved Me'. Hierin staan de romantische exploten van Anthony Bridgerton centraal.  Een paar dagen voor de première van het tweede seizoen van Snowpiercer op 25 januari, komt het nieuws dat de serie verlengd is met een derde seizoen. Snowpiercer vertelt het verhaal van een rondrazende trein met 1001 wagons. Aan boord bevinden zich de overlevenden van de Apocalyps. Tussen de gefortuneerden die zich in de eerste wagons bevinden en de armen die plaats moeten nemen in de laatste wagons, ontspint zich een strijd op leven en dood. In de hoofdrollen van het tweede seizoen zien we Jennifer Connelly, Daveed Diggs en Sean Bean.

  De Franse serie La Révolution krijgt geen tweede seizoen. De Netflix-serie vertelde het verhaal van de Franse Revolutie, maar dan met een serieuze twist. La Révolution startte aanvankelijk veelbelovend, maar kon zijn kijkers niet blijvend boeien.

  Animal Kingdom, de knappe serie over een criminele familie uit Zuid-Californië, wordt verlengd met een zesde seizoen, maar dat zal dan ook meteen het laatste zijn. Het vijfde seizoen wordt verwacht in de zomer van dit jaar. In de hoofdrollen zien we Shawn Hatosy, Ben Robson, Jake Weary en Finn Cole. Volgens TNT haalde seizoen 4 over alle platforms 27 miljoen kijkers.

  Een andere serie die een zesde seizoen krijgt en dus verlengd wordt nog voor de première van nieuwe seizoen, is Queen Sugar van bedenker Ava DuVernay (When They See Us). Het vijfde seizoen over de familie Bordelon dat in februari in première gaat, werd herschreven, rekening houdende met de heersende pandemie en de Black Lives Matter-beweging.

  Het komische Insecure met Issa Rae in de hoofdrol, houdt ermee op na het vijfde seizoen. De opnames hiervan gaan later deze maand van start met een releasedatum eind dit jaar. De serie werd zeer positief ontvangen en haalde heel wat prijzen en nominaties binnen. Rae kreeg bijv. een Emmynominatie en twee Golden Globenominaties voor haar vertolking.

  De bedenkers van High Maintenance hebben een punt gezet achter de serie. Ze willen graag nieuwe projecten opzetten. Daarmee houdt de positief beoordeelde serie er na vier seizoenen mee op. High Maintenance draait rond ‘The Guy’, een marihuanadealer die zich per fiets voortbeweegt. De serie bracht allerlei verhalen over New York en de bewoners ervan: grappige, ontroerende, amusante, maar altijd krachtige verhalen die het grote publiek aanspraken.

  Craith, de Welshe serie waarvan het tweede seizoen bij ons momenteel te zien is op Canvas, wordt verlengd met een derde seizoen. In de serie gaat het niet om de ‘whodunnit’, maar om de ‘whydunnit’ en om de impact van een brutale moord op de omgeving. Het hoofdpersonage is DCI Cadi John, vertolkt door Sian Reese-Williams (Holby City, Requiem).

  BBC en Amazon hebben hun serie The Offenders verlengd met een tweede seizoen, nog voor het filmen van het eerste seizoen beëindigd is. Toen de opnames in maart werden stopgezet, vroeg de producent aan Stephen Merchant of hij een tweede seizoen zou zien zitten. Bedoeling was om het eerste en tweede seizoen samen op te nemen. De opnames gingen eind 2020 opnieuw van start en lopen tot oktober 2021. De scènes met Christopher Walken zullen  in maart van dit jaar, in de hoop dat het vaccin de situatie wat veiliger zal maken.

  Death In Paradise, de misdaadserie die zich afspeelt op de Caraïben (meer bepaald op het fictieve eiland Sainte Marie) wordt door de BBC verlengd met een elfde en twaalfde seizoen. De serie die garant staat voor een mix van escapisme, onverwachte plottwists en overtuigende whodunnits, is razend populair en heeft een grote schare fans.

  De serie His Dark Materials van BBC One en HBO wordt verlengd met een derde en wellicht ook laatste seizoen. Niet echt verwonderlijk gezien de fantasyboeken van Philip Pullman opgevat waren als een trilogie, met de twee eerste boeken verfilmd als seizoenen 1 en 2. De serie gaat over Lyra, een weeskind dat in een parallel universum leeft en op zoek gaat naar een gekidnapte vriend.

  Amazon heeft zijn eerste jongvolwassen-serie The Wilds verlengd met een tweede seizoen. De serie volgt een groep tieners van verschillende afkomst die gestrand zijn op een verlaten eiland nadat hun vliegtuig is neergestort.

  Netflix heeft zijn soapdrama Virgin River verlengd met een derde seizoen, dat andermaal tien afleveringen zal tellen. De serie vertelt het verhaal van vroedvrouw/verpleegster Melinda Monroe wiens leven verwikkeld raakt met de levens van de inwoners van een Californisch stadje waar ze naar toe verhuisde. De hoofdrol wordt gespeeld door Alexandra Breckenridge. Andere bekende namen in de cast zijn Martin Henderson, Tim Matheson en Annette O’Toole.

  Locke And Key is een andere Netflix-serie die verlengd werd. De serie gaat over een huis waarin allemaal sleutels met magische krachten verborgen zijn. Die zouden te maken hebben met de mysterieuze dood van een man. Seizoen 2 gaat van start in 2021. Het derde seizoen is inmiddels toegezegd en zal opgenomen worden begin 2021.

  Op de dag na de finale van het eerste seizoen, kondigde HBO Max de verlenging aan van de serie The Flight Attendant. In deze reeks wordt een stewardess (Kaley Cuoco uit The Big Bang Theory) na een avondje stappen met een passagier, de volgende morgen wakker met naast haar in bed het lijk van de man. De rol van de onfortuinlijke man wordt gespeeld door Nederlander Michiel Huisman.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems