1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 18/07/2022

  Dr. Death wordt een anthologieserie, dat betekent dus dat er een tweede seizoen aankomt. Maar waar het eerste seizoen gefocust was op Dr. Christopher Duntsch, zal er vanaf nu telkens weer een nieuwe case behandeld worden. In het tweede seizoen staat Paolo Macchiarini centraal. Een charmante dokter die bekend stond om zijn innoverende operaties die hem de bijnaam ‘Miracle Man’ opleverden.

  Only Murders In The Building waarvan het tweede seizoen net gestart is op Disney+ krijgt er nog een derde seizoen bij. Het eerste seizoen kan terugblikken op positieve recensies en hoge kijkcijfers. Bovendien kreeg het eerste seizoen vorige week 13 Emmy-nominaties. Naast Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez zien we in het tweede seizoen ook nog Cara Delevingne, Shirley MacLaine en Amy Schumer.

  Gentleman Jack, waarvan momenteel het tweede seizoen te zien is op Streamz, over het leven van de ‘eerste’ lesbische landeigenaar en onderneemster (gespeeld door Suranne – Vigil – Jones), werd door HBO stopgezet na het tweede seizoen. Maar dat wil niet zeggen dat dit het definitieve einde is van de serie. In een interview verklaarde scenariste Sally Wainwright dat de BBC absoluut wil verder doen met Gentlemen Jack, maar dat ze op zoek moeten gaan naar een nieuwe financiële partner. Met ander woorden, er is dus nog hoop…

  Evil, de serie die de oorsprong van het kwaad onderzoekt, blijft het uitstekend doen. Fans kunnen zich dus verheugen op een vierde seizoen. De serie met de Nederlandse Katja Herbers als forensisch psycholoog Dr. Kristen Bouchard, breidt zijn fanbase alsmaar uit wat een score van 100% oplevert op Rotten Tomatoes voor het huidige derde seizoen. Spijtig genoeg is de serie bij ons nergens te zien.

  De Britse detectiveserie Dalgliesh, die bij ons begin dit jaar te zien was op Eén, keert terug met een tweede én derde seizoen. Bertie Carvel (Doctor Foster) speelt andermaal de enigmatische politie-inspecteur. Het tweede seizoen wordt momenteel opgenomen in Noord-Ierland, terwijl de opnames van het derde zullen plaatsvinden begin 2023.

  Amazon Prime Video heeft Night Sky gecanceld. De sf-serie met Sissy Spacek en J.K. Simmons over een koppel dat in hun tuin een geheime toegang ontdekt naar een andere planeet, raakte niet verder dan één seizoen. Een verkeerde marketingstrategie zou de oorzaak zijn van het falen van de serie.

  De uitstekende serie Your Honor over een rechter die een vluchtmisdrijf van zijn zoon angstvallig probeert verborgen te houden, was aanvankelijk bedoeld als een miniserie die één seizoen zou duren. Maar de serie scoorde beter dan gelijk welke andere serie van Showtime, dus komt er een tweede seizoen, maar dat zal sowieso het laatste zijn. De opnames met Bryan Cranston nog steeds in de hoofdrol zijn net gestart.

  The Time Traveler’s Wife kreeg geen leuke persrecensies, niet verwonderlijk dus dat HBO de serie afvoert. Ondanks het feit dat de scenarist Steven Moffat (Sherlock, Dracula, Coupling) en de regisseur David Nutter (Game Of Thrones) was, kon de reeks over een gehuwd koppel dat gescheiden wordt omdat de man een genetische afwijking heeft die hem noopt doorheen de tijd te reizen, niet overtuigen. De serie was gebaseerd op het gelijknamige boek van Audrey Niffenegger.

  Ondanks het feit dat Why Women Kill in december groen licht kreeg voor een derde seizoen, heeft Paramount+ beslist om het project te cancelen. De serie die geschreven werd door de scenarist van Desperate Housewives en die bij ons te zien was op Streamz, houdt er dus mee op na twee seizoenen.

  Field Of Dreams, de mooie film uit 1989 met Kevin Costner en Ray Liotta in de hoofdrollen, zal als tv-serie niet te zien zijn op streamer Peacock die meldde dat het project niet meer doorgaat. Producent Universal Television zal de serie nu bij andere streamers en zenders aanbieden.

  De Nederlandse dramaserie Judas krijgt een tweede seizoen. Dat meldt Videoland. In Judas II: Dagboek Van Een Getuige zien we het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zus en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer Willem: Astrid Holleeder. Gijs Naber, Rifka Lodeizen en Marit van Bohemen keren terug in de hun vertrouwde rollen.

  De Nordic Noirserie DNA die bij ons te zien was op NPO3 en Streamz, krijgt een tweede seizoen. In het tweede seizoen wordt politiecommissaris Rolf Larsen (andermaal vertolkt door Anders W. Berthelsen) geconfronteerd met een zaak van moderne slavenhandel en organenverkoop op de zwarte markt. Charlotte Rampling speelt opnieuw de Franse detective Claire Bobain.

  Vlak na het einde van het eerste seizoen, volgde de bevestiging dat er een tweede seizoen komt van Sherwood, geschreven door de scenarist van Quiz. Het eerste seizoen is momenteel bij ons te zien op BBC First. De zesdelige serie vond zijn inspiratie in de gebeurtenissen die plaatsgrepen in het graafschap Nottinghamshire. De hoofdrollen zijn voor David Morrissey en Lesley Manville.

  De misdaadserie The Old Man wordt verlengd met een tweede seizoen. The Old Man is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Thomas Perry. Het hoofdpersonage is Dan Chase, een man die decennia geleden de CIA verliet en sindsdien een anoniem bestaan leidt. Wanneer een huurmoordenaar Chase probeert uit te schakelen, leert de oude agent dat hij zich met zijn verleden moet verzoenen om zijn toekomst te verzekeren. Naast Jeff Bridges die de hoofdrol speelt zien we ook John Lithgow, Amy Brenneman en Alia Shawkat. Helaas is de serie bij ons nog niet te zien.

  De met 15 Emmy’s genomineerde comedyserie Hacks wordt verlengd met een derde seizoen. Deze mededeling kwam kort na het einde van seizoen 2. De serie volgt de legendarische Las Vegas comédienne Deborah Vance en laat ons zien hoe zij de jonge comedyschrijfster Ava onder haar vleugels neemt. De serie viel zowel bij het publiek als bij de pers erg in de smaak. Maar blijkbaar niet bij ons…

  The Lincoln Lawyer kreeg van Netflix het akkoord voor een tweede seizoen. Dat seizoen zal gebaseerd zijn op het boek ‘The Fifth Witness’. Manuel Garcia-Rulfo herneemt z’n rol, net als Neve Campbell (Maggie McPherson), Becki Newton (Lorna), Jazz Raycole (Izzy) en Angus Sampson (Cisco).

  Snowpiercer
  bereikt z’n eindstation. Het vierde seizoen van het post-apocalyptisch drama waarvan het vierde seizoen momenteel in productie is, is meteen ook het allerlaatste. De serie die gebaseerd was op de gelijknamige film, volgt de passagiers van een trein die blijvend rond raast door een bevroren sneeuwlandschap.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems