1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in april (UPDATE 4)

  Verwacht in april (UPDATE 4)

  Datum: 24/04/2020

  Vanaf vanavond kun je op FOX kijken naar The Truth About The Harry Quebert Affair.  Wanneer de vermaarde schrijver Harry Quebert wordt beschuldigd van de moord op Nola Kellergan, reist schrijver Marcus Goldman, een vroegere student van Harry, naar Sommerdale om te bewijzen dat zijn mentor onschuldig is. Voor de fans een prettig weerzien met Patrick Dempsey, erg geliefd als ‘Dr. McDreamy’ uit Grey’s Anatomy.

  Eind april zendt Netflix nog een andere interessante documentaire uit. In Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story volgen we het verhaal van de 16-jarige Cyntola Denise Brown, in 2004 veroordeeld tot levenslang voor de moord op een 43-jarige man. Vragen over haar verleden, fysiologie en de wet zelf trekken haar schuld in twijfel.

  Eind april kun je op BBC One kijken naar Normal People, de verfilming van het bejubelde en bekroonde boek van Sally Rooney . De serie gaat over de tedere maar complexe relatie tussen Marianne en Connell vanaf de middelbare school tot op de universiteit. Connell is op school een populaire kerel in tegenstelling tot Marianne die teruggetrokken en schuchter is. Maar wanneer Connell op een dag zijn moeder die werkt als kuisvrouw bij de moeder van Marianne komt ophalen, verandert er iets in de perceptie tussen beide. Een jaar later ontmoeten ze elkaar opnieuw aan de universiteit van Dublin. Marianne heeft haar plaats gevonden terwijl Connell zich eerder aan de zijkant beweegt, beschaamd en onzeker.
  Lenny Abrahamson, de regisseur van Room regisseerde zes van de twaalf afleveringen. In de hoofdrollen zien we jonge, relatief onbekende acteurs zoals Daisy Edgar Jones (Cold Feet, War Of The Worlds), Paul Mescal, Sarah Greene (Dublin Murders) en Aislín McGuckin (Outlander).

  De Franse serie Dérapages gaat over een gewezen directeur HR die na zes jaar werkloosheid volledig aan de grond zit. Als een gereputeerde firma hem selecteert als kandidaat voor een prestigieuze job aanvaardt hij meteen de opportuniteit en is bereid hiervoor alles te geven. Maar niets loopt zoals gepland… De hoofdrol in deze miniserie wordt gespeeld door niemand minder van Eric Cantona die hiermee zijn eerste televisieserie neerzet.

  Eind april zendt VIER de Amerikaanse serie Manifest uit. Een serie waarin een groep vliegtuigpassagiers, die ternauwernood een vlucht overleeft, erachter komt dat ze al ruim vijf jaar vermist en dood worden gewaand.

  Unité 42 is na La Trêve en Ennemi Public de derde Frans-Belgische samenwerking tussen RTBF en la Fédération Wallonie-Bruxelles. In het tweede seizoen zijn een succesvolle blogster en haar dochter verdwenen. Ze zijn het slachtoffer geworden van hun eigen bekendheid.

  Van La Trêve gesproken, het tweede seizoen is eveneens te bekijken vanaf eind april, net als het tweede seizoen van Meisje Van Plezier, Trauma, het vijfde seizoen van Elementary, het zesde van Moordvrouw en de miniserie The Cry, allemaal series die eerder te bekijken vielen op andere zenders.
  _________________________________________________________________________________________________________

  Een opmerkelijke toevoeging aan de releaselijst van april is Devs, de nieuwe sf-serie van Alex Garland (Ex Machina, Annihilation). Devs volgt een jonge software engineer Lily Chan die werkt voor Amaya, een hoogtechnologische firma die gevestigd is in Silicon Valley. Na de ogenschijnlijke zelfmoord van haar vriend, vermoedt Lily dat er iets aan de hand is. Ze gaat uit op onderzoek en al vlug brengt haar dat bij Forest, de enigmatische baas van Amaya en Devs, de geheime afdeling waar aan ontwikkeling wordt gedaan.
  In de hoofdrollen zien we Sonoya Mizuno, Nick Offerman, Jin Ha, Zach Grenier, Stephen McKinley Henderson, Cailee Spaeny en Alison Pill. Garland bedacht niet alleen de serie, maar regisseerde ze ook.

  _____________________________________________________________________________________________________

  Nu iedereen ‘in zijn kot’ moet blijven, lijkt het erop dat de zenders de kijker willen overladen met nog meer series. Naast het reeds vermelde aanbod, komen er nu nog eens veertien series bij. De meeste daarvan zijn niet nieuw, maar werden reeds vertoond op andere zenders. Voor wie ze gemist heeft alvast de kans om aan te pikken vanaf afleveringen één.

  De series die ons persoonlijk het meest aanspreken zijn de twee documentaire reeksen op Netflix: The Innocence Files en de Michael Jordan-documentaire The Last Dance. Verder kijken we ook uit naar de Deense misdaadserie Forhøret (Face To Face) waarin een politie-inspecteur de dood van zijn eigen dochter onderzoekt. De meesten denken dat het gaat om zelfmoord, maar de inspecteur weet beter. Elke aflevering is één onafgebroken scène waarin de inspecteur iemand ondervraagd die gelinkt is aan de dood van het meisje. Naast Ulrich Thomsen speelt het kruim van de Deense acteurs mee in deze fascinerende reeks die het midden houdt tussen een misdaadthriller en een psychologisch drama: Trine Dyrholm (The Legacy), Søren Malling (Borgen, The Killing), David Dencik (Top Of The Lake: China Girl, Chernobyl), Nikolaj Lie Kaas (The Killing), Lars Mikkelsen (The Killing, Borgen, House Of Cards).
  Wie graag bingewatcht kan Forhøret (Face To Face) ook bekijken op canvas.be/vrtnu, de streamingsite van de vrt waar ook nog andere interessante kwaliteitsseries te bekijken zijn. Zo is er het grappige echtscheidingsdrama State Of The Union waarin een koppel de analyse maakt van hun mislukt huwelijk. Ideaal om te bingewatchen want de afleveringen duren maar 10 minuten. Ook de moeite om te bekijken is Exit, de Noorse serie die zich afspeelt in het decadente milieu van steenrijke maar totaal immorele ondernemers in de Noorse hoofdstad. Vanuit hun glazen wolkenkrabber in het financiële hart van Oslo denken vier kerels dat ze het helemaal gemaakt hebben en dat ze zich alles kunnen permitteren. Maar eigenlijk proberen de dertigers vooral wanhopig te ontsnappen aan de druk van hun professionele en persoonlijke leven door zich te verliezen in drugs, seks en andere uitspattingen. De reeks is gebaseerd op echt gebeurde verhalen.
  Tot slot heeft ook Netflix nog een drietal series aan zijn aanbod toegevoegd: de Italiaanse misdaadserie Il Processo, de Indische cynische comedyserie Hasmukh en het tweede seizoen van de Mexicaanse misdaadserie El Dragon.

  ________________________________________________________________________________________________________

  In tijden van Corona is het erg leuk dat je kunt beschikken over een breed aanbod aan tv-series, vooral nu naar de cinema gaan niet meer mogelijk is en je gedwongen wordt om thuis te zitten. Daarom is het eens zo leuk dat april een geweldig aanbod heeft: minstens zes series die we onder geen beding willen missen! Dat wordt een maand lang bingewatchen!

  De eerste absolute topper is uiteraard het vierde seizoen van La Casa De Papel, de Spaanse serie over een groep outcasts die het opneemt tegen het Spaanse establishment. Op basis van de trailer ziet dit vierde seizoen er explosiever en bloediger uit dan wat we tot op heden te zien kregen. Verder is er het zesde en voorlaatste seizoen van Bosch, de Amerikaanse misdaadserie rond inspecteur Bosch. Een serie die ongemeen boeiend is door de realistische approach en de veelgelaagde personages. Bovendien zijn de verschillende verhaallijnen uitgespreid over een heel seizoen wat de spanningsboog voortdurend gespannen houdt. Ten derde is er uiteraard ook nog het derde seizoen van Killing Eve of de eeuwige strijd tussen huurmoordenaar Villanelle en MI5-agente Eve Polastri. Het tweede seizoen eindigde met een serieuze cliffhanger zodat we niet kunnen wachten om te zien hoe het verder gaat. Dan zijn er ook nog het 8ste en laatste seizoen van Homeland, het tweede van het komische Ricky Gervais-melodrama After Life en het tweede seizoen van de erg knappe Deense misdaadserie Before We Die.

  Nog een geluk dat het andere aanbod voor ons niet van hetzelfde niveau is: veel middelmatige series of series die weinig goeds laten voorspellen. Netflix pakt uit met heel wat nieuwigheden, maar zo te zien niks speciaals. Zo is er sitcom Brew Brothers over twee broers die van elkaar vervreemd zijn. Ze kennen alles van bier, maar niks van elkaar. Met Outer Banks gaat Netflix terug naar series als Dawson’s Creek, over een groep tieners die betrokken raakt bij een schattenjacht. #blackAF is de nieuwe komedie van de bedenker van Black-ish en Never Have I Ever is een comedy of age van een Indiaans Amerikaans meisje.

  Een nieuwe serie waar we wel naar uitkijken is naar Run, de nieuwe komedie van de bedenkster van Fleabag over een koppel dat eindelijk voor hun droom kan gaan. Ook interessant, zeker op visueel vlak, is de serie Tales From The Loop, een sf-serie die geïnspireerd is door de schilderijen van de Zweedse artiest Simon Stålenhag. Tot slot nog een woordje over Briarpatch, een pulp fiction-achtige verfilming van het gelijknamige boek van Ross Thomas uit 1984. Rosario Dawson (Luke Cage, The Defenders, Iron Fist) speelt een detective die de moord op haar zus onderzoekt.

  Een (voorlopig) overzicht van april

  1 april 2020 The New Pope Lumièreseries
  1 april 2020 How To Fix A Drug Scandal (doc) Netflix
  2 april 2020 Mocro Maffia s2 Videoland
  2 april 2020 Hillary NPO2
  2 april 2020 Queen Of The South s2 Q2
  3 april 2020 Tales From The Loop Amazon Prime Video
  3 april 2020 Home Before Dark Apple TV+
  3 april 2020 No Offence s3 NPO2
  3 april 2020 Koppensnellers NPO3
  3 april 2020 Cold Feet s9 NPO3
  3 april 2020 La Casa De Papel s4 Netflix
  5 april 2020 The Trial of Christine Keeler BBC First
  5 april 2020 Homeland s8 NPO3/Q2
  6 april 2020 Meisje Van Plezier s2 Telenet
  7 april 2020 Scott & Bailey s5 Eén
  7 april 2020 Alma’s Not Normal BBC Two
  9 april 2020 Blood s2 BBC First
  10 april 2020 Brews Brothers Netflix
  10 april 2020 The Durrells In Corfu NPO2
  10 april 2020 Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector Videoland
  10 april 2020 Il Processo Netflix
  13 april 2020 The Walking Dead: World Beyond Amazon Prime Video
  13 april 2020 Bancroft s1 Eén
  13 april 2020 Fauda s3 Netflix
  13 april 2020 Run Telenet
  13 april 2020 Insecure s4 Telenet
  13 april 2020 The L Word: Generation Q Videoland
  15 april 2020 Outer Banks Netflix
  15 april 2020 The Innocence Files Netlfix
  15 april 2020 Chernobyl Canvas
  15 april 2020 Devs BBC Two
  17 april 2020 Hasmukh Netflix
  17 april 2020 El Dragon s2 Netflix
  17 april 2020 Manhunt Eén
  17 april 2020 Riviera s2 Eén
  17 april 2020 Jordskott s2 Canvas
  17 april 2020 Bosch s6 Amazon Prime Video
  17 april 2020 De Twaalf Netflix
  17 april 2020 #blackAF Netflix
  19 april 2020 Killing Eve s3 BBC One
  20 april 2020 Miracle Workers s2 Videoland
  20 april 2020 Meisje Van Plezier s2 VIJF
  20 april 2020 Trust Me s1 Eén
  23 april 2020 La Casa De Flores s3 Netflix
  23 april 2020 Dérapages ARTE
  24 april 2020 The Cry NPO3
  24 april 2020 Defending Jacob Apple TV+
  24 april 2020 After Life s2 Netflix
  24 april 2020 The Truth About The Harry Quebert Affair FOX
  25 april 2020 Before We Die s2 NPO3
  25 april 2020 We’re Here Telenet
  26 april 2020 The Last Kingdom s4 Netflix
  26 april 2020 Elementary s5 VIJF
  26 april 2020 Moordvrouw s6 VTM
  27 april 2020 Never Have I Ever Netflix
  27 april 2020 Trauma Eén
  28 april 2020 Briarpatch Telenet
  28 april 2020 Unité 42 s2 Eén
  29 april 2020 Motherland BBC First
  29 april 2020 Summertime Netflix
  29 april 2020 Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story   Netflix
  29 april 2020 Manifest VIER
  30 april 2020 La Trêve s2 Eén

  Nu beschikbaar op Canvas.be/vrtnu

  State Of The Union
  Exit
  Forhøret
  The Pier (El Embarcadero)

 • Naar het overzicht van nieuwsitems