1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in het najaar: Lockdown

  Verwacht in het najaar: Lockdown

  Datum: 10/08/2020


  In deze coronatijden probeert iedereen de creatieve branche nieuw leven in te blazen en gaat men opzoek naar nieuwe invalshoeken die coronaproof zijn. In het VK gaf dat aanleiding tot Staged, een zesdelige serie met afleveringen van 15 minuten. Hierin zien we hoe acteurs David Tennant en Michael Sheen vanuit hun eigen huis repeteren voor een toneelstuk.

  Vlaanderen kon niet achterblijven en bedacht een analoge serie, maar wel een met een twist. Lockdown wordt een minireeks die zich afspeelt in de bezoekersruimte van een gevangenis, een idee van regisseurs Gilles Coulier (zie foto) (De Dag, Bevergem, War Of The Worlds) en Maarten Moerkerke (De Bende Van Jan De Lichte, De Luizenmoeder) die ook allebei een aflevering zullen regisseren.

  De reeks vertelt twaalf op zichzelf staande verhalen van telkens twee personages, elk aan een kant van het glas in de bezoekruimte. Zo worden zij van elkaar, en van elkaars wereld gescheiden. De tien minuten durende afleveringen worden geregisseerd door twaalf verschillende regisseurs - zes mannelijke en zes vrouwelijke - met elk een eigen schrijver en crew, en worden opgenomen in één identieke, coronaproof setting. Zo zullen dus twaalf regisseurs, twaalf schrijvers en twaalf crews de handen in elkaar slaan voor dit project. Elk kortverhaal van Lockdown zal zijn eigen stijl en toon hebben.

  Naast Coulier en Moerkerke zullen volgende regisseurs een bijdrage leveren aan de reeks: Robin Pront (D’Ardennen), Kaat Beels (Beau Séjour), Michaël Roskam (Rundskop), Jan Eelen (Callboys), Dorothée Van Den Berghe (My Queen Karo), Frederike Migom (Binti), Jonas Govaerts (Tabula Rasa), Flo Van Deuren & Kato De Boeck (de kortfilms Bamboe en Provence), Wouter Bovijn (De Twaalf) en Christina Vandekerckhove (Rabot).

  Aan acteurszijde zijn nog maar vier namen bekend: Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens enerzijds en Peter Van den Begin en Dominique van Malder anderzijds.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems