1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • VRT presenteert zijn voorjaar

  VRT presenteert zijn voorjaar

  Datum: 15/01/2021


  Eén

  Eén is zijn voorjaar gestart met de verrassende miniseries We Moeten Eens Praten, LEEF, Lockdown en De Shaq. Vorige week ging Vlaanderen al overstag voor We Moeten Eens Praten, deze week was het de beurt aan LEEF en nu volgen nog Lockdown en De Shaq (zie ook Fictie van eigen bodem kleurt januari)

  Vanaf zondag 31 januari kan heel Vlaanderen genieten van het tweede seizoen van Beau Séjour. Oud-commandant van de Marine Maurice (Gene Bervoets) ziet zijn eigen lijk hangen aan de mast van de zeilboot “Beau Séjour”. Wanneer hij drijfnat wakker wordt op het strand merkt hij dat niemand hem kan horen of zien. Even later verneemt hij dat hij dood is – zelfmoord. Maurice kan dit niet geloven. Wat is er aan de hand? Hij begint zijn eigen dood te onderzoeken. En dan ontdekt hij dat er enkele ‘zieners’ zijn, mensen die hem wel nog kunnen zien en met wie hij kan praten… maar waarom net deze mensen? Naast Gene Bervoets, Lize Feryn, Emilie De Roo, Katelijne Verbeke en Greet Verstraete bestaat de grotendeels West-Vlaamse cast onder andere uit Tom Vermeir, Sam Louwyck, Titus De Voogdt en Janne Desmet.

  Later dit voorjaar brengt Eén het dertiende seizoen van Flikken Maastricht. De relatie tussen rechercheurs Eva van Dongen (Angela Schijf) en Floris Wolfs (Victor Reinier) staat zwaar onder druk: de verslaving van Eva leidt tot wantrouwen tussen de twee. Een clubje van corrupte machtige mensen binnen Justitie houdt zich met illegale zaken bezig, en hierbij vallen slachtoffers. Eva en Floris proberen de verantwoordelijken te vinden, maar stoten op allerlei muren.

  Tot slot is er ook nog het langverwachte derde seizoen van de populaire fictiereeks Dertigers. Saartje heeft Pieter gedumpt en is zonder veel uitleg naar Londen vertrokken. De hele groep, en zeker Pieter, begrijpt er niets van. Maar dan duikt Saartje opeens op in Antwerpen. Tinne en Bart hebben beslist om uit elkaar te gaan, maar net dan ontdekt Tinne dat ze zwanger is. Alex en Elias daarentegen staan sterker dan ooit. Hun trouwfeest komt eraan, maar door de onverwachte zwangerschap van Tinne steekt hun kinderwens steeds feller de kop op. Nora en Hans groeien steeds meer naar elkaar toe, maar toch lijkt Nora te twijfelen.

  Canvas

  Het nieuwe jaar begon met een knaller, meer bepaald met het tweede seizoen van de killerreeks Killing Eve. Een andere klepper die je kan zien vanaf 17 februari is Fargo, de veelgeprezen en vaak bekroonde misdaadreeks geïnspireerd door de gelijknamige film van de gebroeders Coen, met dezelfde winterse en donkere sfeer, gitzwarte humor, dezelfde eigenzinnige stijl en gelijkaardige locaties. Het vierde seizoen situeert zich in Kansas City, in 1950, en focust op de strijd tussen twee misdaadorganisaties. De ene bende bestaat uit Afro-Amerikanen die uit het zuiden gevlucht zijn voor de rassendiscriminatie, en de andere is een traditioneel, Italiaans-Amerikaans maffiasyndicaat. Ze proberen het op een akkoordje te gooien, maar er ontstaan toch al snel nieuwe conflicten. De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Chris Rock en Jason Schwartzman.

  Later dit voorjaar is het dan de beurt aan een ander prijsbeest: Your Honor, een gloednieuwe Showtime-reeks met in de hoofdrol niemand minder dan Bryan Cranston (Breaking Bad) in de rol van de gerespecteerde rechter Michael Desiato. Als zoonlief ten gevolge van een astma-aanval een dodelijk ongeval veroorzaakt en daarna op de vlucht slaat, doet Desiato er alles aan om de zaak in de doofpot te stoppen, maar helaas was het slachtoffer de zoon van een gangsterbaas. Zo komt de rechter terecht in een web van leugens, bedrog, onmogelijke keuzes en erger.

  Op zaterdag loopt momenteel het tweede seizoen van Line Of Duty, in Groot-Brittannië een van de populairste misdaadseries van de voorbije jaren en terecht. 

  Vanaf zaterdag 23 januari volgt de tweede reeks van de uitstekende Zweedse politieserie Before We Die, waarin rechercheur Hanna Svensson (Marie Richardsson) en haar collega’s Sven (Johan Hedenberg) en Bjorn (Magnus Krepper) niet alleen geconfronteerd worden met de Kroatische misdaadmaffia Mimica, maar ook met een mysterieus bedrijf dat een aanslag heeft gepland.

  Later zijn er onder meer nog de nieuwe reeksen Agent Hamilton en Petra. De Zweedse spionagereeks Agent Hamilton is gebaseerd op het hoofdpersonage van de boeken van Jan Guillou. Geheimagent Carl Hamilton (gespeeld door de Noorse acteur Jakob Oftebro uit Monster) keert uit Amerika terug naar Zweden in opdracht van de CIA. Hij moet een groep terroristen opsporen die verantwoordelijk is voor een reeks bomaanslagen en cyberaanvallen. Maar ook zijn voormalige werkgever, de Zweedse geheime dienst, vraagt zijn hulp bij de jacht op de terroristen.

  Petra is dan weer een harde Italiaanse politiereeks gebaseerd op de boeken van de Spaanse schrijfster Alicia Giménez-Bartlett. De serie werd gemaakt door de producent van o.a. Gomorrah en ZeroZeroZero. Petra Delicado heeft een saaie bureaujob bij de politie van Genua. Maar door een tekort aan personeel krijgt ze een operationele opdracht aan de zijde van de ervaren, maar wat ouderwetse rechercheur Antonio Monte. Samen moeten ze onder meer een reeks verkrachtingen onderzoeken, maar ook illegale hondengevechten, religieuze sektes en donkere geheimen in de televisiewereld.

  De meeste van deze series zijn ook te zien op VRT.nu.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems