1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Watchmen wint de meeste Emmy's

    Watchmen wint de meeste Emmy's

    Datum: 22/09/2020


    Gisteren werden de Emmy’s uitgereikt of zoals ‘online’ presentator Jimmy Kimmel ze noemde de ‘pandemmy’s’. Andermaal een plechtigheid die in mineur plaatsvond: geen echte show, eerder een voyeuristische inkijk in de woningen van de winnaars. Maar ook dat is een keer de moeite waard.

    De grote winnaars van de avond werden Watchmen dat 11 Emmy’s in de wacht sleepte (waaronder ‘beste miniserie’ en ‘beste actrice in een miniserie') en de Canadese family comedy Schitt’s Creek dat negen Emmy’s verzamelde (waaronder ‘beste komedie’ en ‘beste acteur en actrice in een hoofdrol én bijrol in een komedie’). Dat Schitt’s Creek dit jaar z'n laatste seizoen vierde, heeft er ongetwijfeld toe bijgedragen dat de serie zoveel Emmy’s in de wacht sleepte. Vaak gebeurt het immers dat de Academy als een soort van eerbetoon een serie die tot z’n eind komt, bekroont met een pak Emmy’s. Voor Better Call Saul, dat jaar in jaar uit miskend werd, ziet het er dus goed uit. Schitt’s Creek dat nich hier noch in Nederlan te zien is en in de VS enkel op de ‘kleine’ betaalzender Pop TV, is een Canadese sitcom over een ooit rijke familie die noodgedwongen naar een dorpje moet verhuizen dat ze ooit voor de lol hebben gekocht. Een beetje een Canadese Steenrijk, Straatarm.

    Een andere serie die er met kop en schouders uitstak in het drama departement, was Succession, de HBO-serie over de problemen rond de opvolging van de baas van een groot mediaconcern. Succession, dat zeven nominaties wist te verzilveren, zorgde er zelfs voor dat z’n tweede seizoen nóg beter was dat het eerste. The Marvelous Mrs. Maisel dat met 20 nominaties na Watchmen de meest genomineerde serie was, won ‘slechts’ vier Emmy’s, allemaal in de Creative Arts.

    Bij de zenders scoorde HBO het best met 30 Emmy’s (waarvan 19 behaald werden tijdens de Creative Arts Emmy’s). Netflix volgde op de tweede plaats met 21 stuks. Negentien daarvan werden echter behaald in de Creative Arts, de twee die op zondag behaald werden gingen naar Jennifer Garner (Ozark) en Unorthodox.

    De grootste verrassing van de avond was de Emmy voor Zendya die bekroond werd als ‘beste actrice in een drama’. De grootste outsider in deze categorie klopte Sandra Oh, Jodie Comer, Jennifer Anniston, Laura Linney (onze favoriete) en Olivia Colman, stuk voor stuk namen om U tegen te zeggen.

    Een overzicht van de winnende series

    Outstanding Drama Series
    Better Call Saul
    The Crown
    The Handmaid’s Tale
    Killing Eve
    The Mandalorian
    Ozark
    Stranger Things
    Succession

    Outstanding Comedy Series
    Curb Your Enthusiasm
    Dead To Me
    The Good Place
    Insecure
    The Kominsky Method
    The Marvelous Mrs. Maisel
    Schitt’s Creek
    What We Do In The Shadows

    Outstanding Limited Series
    Little Fires Everywhere
    Mrs. America
    Unbelievable
    Unorthodox
    Watchmen

    Outstanding Television Movie
    American Son
    Bad Education
    Dolly Parton’s Heartstrings: These Old Bones
    El Camino: A Breaking Bad Movie
    Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. The Reverend

    Voor de winnaars op zondag, klik hier


    Een overzicht van alle lijsten, ook de Creative Arts Emmy’s, vind je hier


  • Naar het overzicht van nieuwsitems