1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Watchmen wint de meeste Emmy's

  Watchmen wint de meeste Emmy's

  Datum: 22/09/2020


  Gisteren werden de Emmy’s uitgereikt of zoals ‘online’ presentator Jimmy Kimmel ze noemde de ‘pandemmy’s’. Andermaal een plechtigheid die in mineur plaatsvond: geen echte show, eerder een voyeuristische inkijk in de woningen van de winnaars. Maar ook dat is een keer de moeite waard.

  De grote winnaars van de avond werden Watchmen dat 11 Emmy’s in de wacht sleepte (waaronder ‘beste miniserie’ en ‘beste actrice in een miniserie') en de Canadese family comedy Schitt’s Creek dat negen Emmy’s verzamelde (waaronder ‘beste komedie’ en ‘beste acteur en actrice in een hoofdrol én bijrol in een komedie’). Dat Schitt’s Creek dit jaar z'n laatste seizoen vierde, heeft er ongetwijfeld toe bijgedragen dat de serie zoveel Emmy’s in de wacht sleepte. Vaak gebeurt het immers dat de Academy als een soort van eerbetoon een serie die tot z’n eind komt, bekroont met een pak Emmy’s. Voor Better Call Saul, dat jaar in jaar uit miskend werd, ziet het er dus goed uit. Schitt’s Creek dat nich hier noch in Nederlan te zien is en in de VS enkel op de ‘kleine’ betaalzender Pop TV, is een Canadese sitcom over een ooit rijke familie die noodgedwongen naar een dorpje moet verhuizen dat ze ooit voor de lol hebben gekocht. Een beetje een Canadese Steenrijk, Straatarm.

  Een andere serie die er met kop en schouders uitstak in het drama departement, was Succession, de HBO-serie over de problemen rond de opvolging van de baas van een groot mediaconcern. Succession, dat zeven nominaties wist te verzilveren, zorgde er zelfs voor dat z’n tweede seizoen nóg beter was dat het eerste. The Marvelous Mrs. Maisel dat met 20 nominaties na Watchmen de meest genomineerde serie was, won ‘slechts’ vier Emmy’s, allemaal in de Creative Arts.

  Bij de zenders scoorde HBO het best met 30 Emmy’s (waarvan 19 behaald werden tijdens de Creative Arts Emmy’s). Netflix volgde op de tweede plaats met 21 stuks. Negentien daarvan werden echter behaald in de Creative Arts, de twee die op zondag behaald werden gingen naar Jennifer Garner (Ozark) en Unorthodox.

  De grootste verrassing van de avond was de Emmy voor Zendya die bekroond werd als ‘beste actrice in een drama’. De grootste outsider in deze categorie klopte Sandra Oh, Jodie Comer, Jennifer Anniston, Laura Linney (onze favoriete) en Olivia Colman, stuk voor stuk namen om U tegen te zeggen.

  Een overzicht van de winnende series

  Outstanding Drama Series
  Better Call Saul
  The Crown
  The Handmaid’s Tale
  Killing Eve
  The Mandalorian
  Ozark
  Stranger Things
  Succession

  Outstanding Comedy Series
  Curb Your Enthusiasm
  Dead To Me
  The Good Place
  Insecure
  The Kominsky Method
  The Marvelous Mrs. Maisel
  Schitt’s Creek
  What We Do In The Shadows

  Outstanding Limited Series
  Little Fires Everywhere
  Mrs. America
  Unbelievable
  Unorthodox
  Watchmen

  Outstanding Television Movie
  American Son
  Bad Education
  Dolly Parton’s Heartstrings: These Old Bones
  El Camino: A Breaking Bad Movie
  Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. The Reverend

  Voor de winnaars op zondag, klik hier


  Een overzicht van alle lijsten, ook de Creative Arts Emmy’s, vind je hier


 • Naar het overzicht van nieuwsitems