1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Albert II

Season1.be335

In maart starten de opnames van een nieuwe reeks over het Belgische koningshuis. Het betreft hier geen documentaire, maar een vijfdelige fictieserie die gebaseerd is op waargebeurde feiten. De serie zal in het najaar op Eén uitgezonden worden.

De cast is zo goed als gekend: Lucas Van Den Eynde (Salamander, Met Man en Macht) zal koning Albert II vertolken, Veerle Eyckermans (De Rodenburgs, Amika) kruipt in de huid van zijn echtgenote koningin Paola. De rollen van Laurent en Filip worden ingevuld door respectievelijk Stefaan Degand (Quiz Me Quick, De Ronde) die Prins Laurent zal vertolken en Matthijs Scheepers (Salamander) die Filip zal spelen. Ruth Becquart, de actrice met het ooglapje uit Clan wist de rol van prinses Astrid in de wacht te slepen. Andere vrouwelijke rollen zijn er weggelegd voor Leah Thys (Marianne uit Thuis) die koningin Fabiola zal spelen, Ruth Bastiaensen (Leen Van den Bossche in Familie) die prinses Mathilde speelt en Lotte Mariën (Babs in LouisLouise en de eerste Mieke Van Den Bossche in Familie) die de rol speelt van prinses Claire. Wim Opbrouck (Salamander) krijgt de eer om Jean-Luc Dehaene te spelen. Om zo waarheidsgetrouw mogelijk over te komen hebben de makers zich laten omringen door professor hedendaagse geschiedenis Mark Van den Wijngaert en koningshuiskenner Jan Van den Berghe. De serie zou beginnen met de dood van koning Boudewijn (vertolkt door Kris Cuppens uit Heterdaad en Recht Op Recht). Hiervoor zullen er opnames plaatsvinden in het Spaanse Motril. Frank Van Mechelen, die ondermeer Salamander inblikte, zit in de regisseursstoel.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Lucas Van Den Eynde, Veerle Eyckermans, Stefaan Degand, Matthijs Scheepers, Ruth Becquart, Leah Thys, Ruth Bastiaensen, Lotte Mariën, Wim Opbrouck, Kris Cuppens

Prijzen:  geen prijzen

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: niet beschikbaar op DVD

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •