1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Alcatraz

Season1.be335

Alcatraz is een gloednieuwe serie waarvan de pilootaflevering geproduceerd werd door niemand minder dan J.J. Abrams (Super 8, Lost, Fringe, Star Trek enz.).

De serie gaat uiteraard over Alcatraz, de vermaarde Amerikaanse gevangenis die in 1963 gesloten werd. Volgens het verhaal niet omdat de accommodatie op instorten stond, maar omdat de 300 gevangenen én de cipiers allemaal zonder een spoor na te laten, verdwenen waren. Eén van de eersten die de verdwijning vaststelde was federaal agent Emerson Hauser. Hij staat nu aan het hoofd van een geheime overheidsinstantie die belast is met het terugvinden van de gevangenen, die hier en daar mondjesmaat opdagen. In zijn onderzoek wordt hij bijgestaan door detective Rebecca Madsen en Dr. Diego Soto, een expert voor wat Alcatraz betreft.

Het concept van de serie is eenvoudig: elke aflevering focust zich op één gevangene, die zoveel jaar later terugkomt en opnieuw dezelfde misdaden pleegt (meestal als vorm van wraak). Tussendoor zien we via flashbacks hoe de man zich vroeger gedroeg in de gevangenis en hoe zijn relatie was met de overige gevangenen en het personeel. De rode draad is het hoe en waarom van hun ontsnapping. Net als in Lost bvb. is alles nogal vergezocht en telkens weer kun je de bedenking maken "Tja, met zo'n verhaal kan ik ook wel een serie maken!". Er valt weinig logica te bespeuren en de opbouw is zo dat er naar een tweede seizoen gewerkt wordt. Op het wat en waarom zullen we dus moeten blijven wachten want de serie wordt na één seizoen helaas niet meer verlengd. Aan de andere kant, straalt de serie wel een bepaalde aantrekkingskracht uit: de verhaaltjes over de criminelen zijn op zich best wel spannend en je bent dan ook geneigd om steeds verder te kijken. Misschien door de fascinatie voor misdadigers en Alcatraz of door het enthousiaste acteren van Sarah Jones als Rebecca Madsen.

Emerson Hauser wordt vertolkt door een norse Sam Neill. Maar de ontdekking is echter Sarah Jones in de rol van detective Madsen, een dame met ballen aan haar lijf (en dat bedoelen we uiteraard figuurlijk...) die sedert haar rol in Alcatraz, ook een rol wist te versieren in de nieuwe serie Vegas met Dennis Quaid in de hoofdrol. Dr. Diego Soto wordt vertolkt door 'Hugo 'Hurley' Reyes' uit Lost, die helaas een beetje uit zijn rol valt.

BONUSMATERIALEN

*Featurette: Alcatraz: Island Of Intrigue
met ondermeer archiefbeelden en foto's, interviews met de cast, bedenkers, ex-bewakers en ex-gevangenen.

*Niet uitgezonden scènes

*Bloopers

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Sarah Jones, Jorge Garcia, Sam Neill, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Santiago Cabrera, Jason Butler Harner, Robert Forster

Prijzen: 2 prijzen en 6 nominaties

Aantal seizoenen:

Beschikbaar op DVD: seizoen 1

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •