1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Being Human

Season1.be3,53,55

Een geest, een vampier en een weerwolf die samen wonen??? Het zou best het uitgangspunt kunnen zijn van een komedie. Niet is minder waar, dit is een best entertainende serie over de aard van het menselijk beestje. Alle drie – hoewel ze niet volledig menselijk zijn – streven hetzelfde na: genieten van het leven en het vinden van de eeuwige liefde.

Het script is intelligent geschreven met intrigerende verhaallijnen die de toeschouwer niet behandelen als idioten. De personages zijn interessant en grappig en zorgen ervoor dat je na een tijdje begaan bent met hen. Het tempo is perfect en de vertolkingen – ook in de bijrollen – uitstekend.  Dit is een serie die de perfecte mix vormt tussen series als Dead Like Me, True Blood, Supernatural en Ghost Whisperer. Dit is een serie over monsters die normaal proberen te zijn. De serie heeft heel wat actie, knappe locaties, liters bloed, gore beelden en heel wat naaktheid.

Let wel, in de eerste drie seizoenen zien we dezelfde hoofdpersonages. Vanaf seizoen 4 krijgen we drie andere personages: Tom, Hal en Alex nemen de plaats in van Michell, George en Annie. De makers probeerden na heel wat productieproblemen de serie een nieuwe draai te geven en slaagden daar ook deels in door een aantal onverwachte wendingen, hoewel de laatste twee seizoenen lang niet zo sterk zijn als de eerste drie.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Lenora Crichlow, Russell Tovey, Aidan Turner

Prijzen: winnaar van 11 prijzen en 11 nominaties (waaronder 3 voor een BAFTA) 

Aantal seizoenen: 5  

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 en 2


Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2008) aantal afleveringen: 6
We volgen drie twintigers die samen in hetzelfde huis wonen en een normaal leven proberen te leiden. Dat laatste valt niet mee, want de een is een weerwolf, de tweede een vampier en nummer drie een spook. Als de serie begint, ziet het er niet slecht uit voor het drietal. Annie, het spook, is in haar nopjes: behalve haar huisgenoten kunnen ook steeds meer gewone mensen haar zien. Vampier Mitchell heeft spijt van zijn vroegere dodelijke daden en is vastbesloten af te kicken; geen bloed meer voor hem! En zelfs de neurotische weerwolf George is voor zijn doen goed gehumeurd. Dat kan nooit lang goed blijven gaan…

Seizoen 2 (2010) aantal afleveringen: 8
In het eerste seizoen van being human werden vampier Mitchell, weerwolf George en spook Annie vooral bedreigd door oppervampier Herrick en diens plannen om de wereld te veroveren. In seizoen twee komt het gevaar uit de menselijke hoek, in de persoon van de geheimzinnige professor Jaggat en de meedogenloze Kemp.
Jaggat en Kemp zijn fundamentalistische Christenen die hebben ontdekt dat er vampiers, weerwolven en spoken bestaan. Ze zijn vastbesloten deze bovennatuurlijke wezens te vernietigen of allerlei wrede experimenten op hen uit te voeren. De twee zijn ervan overtuigd dat vampiers de duivel in levenden lijve zijn. Weerwolven hebben volgens hen een kwaadaardig gen dat op gewelddadige wijze kan worden verwijderd. En spoken moeten voorgoed over de rand naar het hiernamaals worden geduwd, of ze nu willen of niet.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •