1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Between Us (Mellem Os)

Season1.be3,53,55

Between Us is een Deens/Noorse serie die net als Love Me niet opgebouwd is rond misdaden, maar rond relaties. Centraal staan twee koppels die we ontmoeten op een huwelijksfeest. De Noorse Merete (Agnes Kittelsen) en Joachim (Nicolai Cleve Broch) zijn twaalf jaar getrouwd en net verhuisd naar Denemarken met hun blind zoontje Linus. Nanna (Lærke Winther) en Kasper (Johannes Nymark) zijn drie jaar bij elkaar en willen kinderen, maar dat lijkt niet te lukken. Merete is verhuisd naar Denemarken om er samen met Nanna een startup te beginnen rond een diabetes app. Joachim heeft zijn job als fotograaf de rug toegekeerd en is huisman geworden. Met andere woorden hij heeft tijd zat om te denken over zijn relatie die in een dip zit gezien Merete al haar aandacht en tijd in het nieuwe bedrijf pompt. Nanna wil graag kinderen, maar wanneer blijkt dat Kasper onvruchtbaar is, verandert dit alles. Wanneer Merete een oude aanbidder ontmoet, die ze gaat opzoeken in Oslo, begint Joachim te vermoeden dat zijn vrouw vreemdgaat.

In Between Us worden de relaties zorgvuldig gefileerd. De standpunten van beide partners komen uitvoerig aan bod, maar zijn soms te lang uitgesponnen door de lange dialogen. De verhaallijnen zijn een tikkeltje voorspelbaar, maar weten desondanks te boeien, vooral door het uitstekende acteerwerk van de vier protagonisten. De rode draad doorheen het verhaal is of de waarheid vertellen wel goed is in een relatie. Kan openheid niet voor nog meer miserie zorgen? Anderzijds is elkaar kunnen vertrouwen een essentiële hoeksteen van een relatie. Wat wij zo spijtig vonden aan de serie is dat alles zo abrupt eindigt, net of iemand er plots de schaar heeft ingezet. Een springplank naar een tweede seizoen zou je denken, alleen is het nog nergens bevestigd dat die er ook daadwerkelijk komt.

Between Us
is gebaseerd op een idee van Nicolai Cleve Broch (Beforeigners, Acquitted, The Sandhamn Murders), die de rol van Joachim speelt. Agnes Kittelsen (Exit, Dag, The Half Brother), Lærke Winther (Rellik, Dicte, Bankerot) en Johannes Nymark (Lykke-Per) en Lars Brygmann (Borgen, Bankerot, Dicte) zijn de andere acteurs. De uitstekende scenarist Anders Thomas Jensen (Adam’s Apples, The Green Butchers, After The Wedding, In A Better World) werkte mee als script consulent.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Johannes Nymark, Laerke Winther, Agnes Kittelsen, Nicolai Cleve Broch

Prijzen:
geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •