1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Love Me (Älska Mig)

Season1.be4,54,55

Dat de Scandinaviërs met succes ook andere series kunnen maken dan thrillers of misdaadseries blijkt andermaal uit Love Me (Älska Mig), een zesdelige romantische dramaserie over liefde, relaties en verdriet. De vrouw die hiervoor verantwoordelijk was, laat zien dat ze naast acteren (Welcome In Sweden, Solsidan) heel wat meer in haar mars heeft. Josephine Bornebusch was niet enkel de bedenker van de serie, maar ook de scenarist én de regisseur. Bovendien speelt ze als Clara een van de drie hoofdrollen. Bornebusch slaagde er wonderwel in om de dramatiek van het leven, van relaties in het bijzonder, op een elegante manier te mixen met donkere, passionele humor. Bij momenten weet ze je ook daadwerkelijk te raken door de levensechtheid van de situaties. Via drie generaties laat ze zien hoe iedereen omgaat met liefde en verdriet. Door de slimme dialogen en de authentieke, waarheidsgetrouwe personages heb je de indruk dat je zit te kijken naar situaties die jou en mij hadden kunnen overkomen. 

Clara is een vrouw van in de dertig. Ze is werkzaam in een geboortekliniek in Stockholm en is wanhopig op zoek naar de ware. Ze heeft de lat zodanig hoog gelegd dat niemand aan haar strenge eisen lijkt te voldoen. Misschien komt daar verandering in wanneer ze haar buurman Peter toevallig tegen het lijf loopt.
Verder is er ook nog Sten. Hij vertegenwoordigt de oudste generatie. Hij is gehuwd met Kersti, die door een tragisch ongeval volledig afhankelijk van hem is geworden. Voor hun trouwjubileum wil hij haar verrassen met een reis van 40.000 kronen naar een luxe resort in Gran Canaria, maar dan overlijdt ze plotseling. Sten kan de dood van zijn echtgenote moeilijk verwerken. Hij praat met haar en laat zich door haar beïnvloeden. Wanneer hij de reis niet vergoed krijgt, besluit hij tot zijn groot ongenoegen alleen naar Gran Canaria af te reizen. Daar ontmoet hij levensgenieter Anita, net als Sten vrijgezel.
Het derde hoofdpersonage is Aron, een jonge kerel die rechten studeert. Hij heeft een vaste vriendin, Elsa, die aan de bak komt als dj in een nachtclub. Aron vindt het moeilijk zijn vriendin te delen met anderen en onvermijdelijk komt het tot een breuk. Hij vindt troost in de armen van Jenny, een vriendin waarmee hij lief en leed deelt. Als de relatie tussen Aron en Jenny de goede weg lijkt op te gaan, komt Elsa hem plots vertellen dat ze zwanger is…

Begin september won de serie de prestigieuze Kristallen Award voor ‘beste dramaserie' en versloeg daarmee de Netflix-serie Kalifat. De serie trok ook de aandacht van Amerikaanse tv-producenten: ABC werkt nu aan een Engelstalige remake die zich zal afspelen in Chicago. En ondertussen is er in Scandinavië ook al een tweede seizoen van Love Me verschenen. Wij kunnen niet wachten!

Naast Bornebusch zien we in de rolverdeling ook nog Johan Ulveson (Solsidan, Bonusfamiljen), Gustav Lindh (Springfloden, Jordskott, Top Dog), Sverrir Gudnason (Borg McEnroe, The Girl In The Spider’s Web, Falling), Sofia Karemyr (Call Girl, Partisan), Görel Crona (Springfloden).


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Josephine Bornebusch, Johan Ulveson, Gustav Lindh, Sverrir Gudnason, Sofia Karemyr, Görel Crona.

Prijzen:
3 prijzen (waaronder 1 Kristallen Award) en 3 nominaties (waaronder 2 voor een Kristallen Award)

Aantal seizoenen:
2

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 (vanaf 30 oktober 2020)

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •