1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Billions

Season1.be3,53,55

Een serie die alles heeft om succesvol te zijn bij de kijkers van House Of Cards, Mad Men en andere topseries, is Billions, de Showtime-serie die zich afspeelt in en rond Wall Street. Paul Giamatti (Sideways) en Damian Lewis (Homeland) spelen de hoofdrollen in dit complexe drama over de politiek in de financiële wereld van New York.

De gewiekste en slimme U.S. Attorney Chuck Rhoades en de briljante, ambitieuze hedgefund koning Bobby “Ax” Axelrod gaan de strijd met elkaar aan waarbij ze beiden al hun slimmigheden, macht en invloed gebruiken om de strijd te winnen. De inzet loopt tot in de miljarden in deze provocerende serie.

In seizoen 2 woedt de machtsstrijd onverminderd voort. Nadat hij behendig buitenspel werd gezet, verhoogt de briljante Bobby ‘Axe’ Axelrod de inzet. Hij wendt zijn aanzienlijke middelen aan om wraak te nemen op de meedogenloze openbaar aanklager Chuck Rhoades. De agressieve aanpak van Axe slaat Chuck helemaal uit zijn lood en nu hij zelf het middelpunt vormt van een onderzoek, probeert hij zich wanhopig aan zijn ambt en gezin vast te klampen. Maar de belaagde officier van justitie heeft nog een paar verrassingen in petto en het duurt niet lang vooraleer Axe ontdekt dat je met geld niet alles – of iedereen – kunt kopen.

Billions wordt omschreven als een hedendaagse kijk op de voordelen en de gevaren die er schuilen in het nastreven van de ‘American Dream’. De rest van de hoofdrollen wordt ingevuld door Maggie Siff, Malin Akerman, Toby Leonard Moore, David Costabile en Condola Rashad. Neil Burger (The Illusionist, Divergent) regisseerde de pilot.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Paul Giamatti, Damien Lewis, Maggie Siff, Malin Akerman, Toby Leonard Moore, David Costabile en Condola Rashad.

Prijzen:
1 prijs en 14 nominaties

Aantal seizoenen:
5 (het vijfde seizoen start in mei 2020)

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 en 2

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •