1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Celblok H

Season1.be335

De Nederlandse dramaserie Celblok H ging op 3 maart van start op SBS6. De serie is een Nederlandse bewerking van de populaire Australische dramaserie Wentworth en wordt geproduceerd door FourOne Media, die eerder verantwoordelijk was voor Dokter Tinus.

In deze serie wordt het hoofdpersonage Suus, gespeeld door Isa Hoes, gevolgd vanaf de dag dat ze haar intrek neemt in de gevangenis. Iedere emotie komt voorbij: van het emotionele afscheid van haar dochter tot de eerste beladen ontmoetingen met de andere vrouwen van gevangenis de ‘Banckert’, net als alle clichés die je van een 'vrouwengevangenisserie' zou kunnen verwachten.

Hoofdrollen zijn weggelegd voor Isa Hoes (Lieve Liza, Rozengeur & Wodka Lime), Eva van de Wijdeven (Borgman, Penoza), Inge Ipenburg (Goede Tijden, Slechte Tijden en Westenwind), Dimme Treurniet (Overspel) en Christine van Stralen (Dunyea en Desie).


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Isa Hoes, Eva van de Wijdeven, Christine van Stralen, Inge Ipenburg 

Prijzen: geen prijzen, 1 nominatie

Aantal seizoenen: 4

Beschikbaar op DVD: Seizoen 1, 2 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2014) aantal afleveringen: 10
Kapster Suus belandt in de gevangenis wegens poging tot moord op haar man. Als snel raakt ze ongewild betrokken bij een machtsstrijd tussen medegedetineerden Lex (Inge Ipenburg) en Freddy (Eva van de Wijdeven). Ze wordt gedwongen een kant te kiezen in het conflict en dat heeft keiharde consequenties. De directrice van de gevangenis streeft een streng en compromisloos regime na. Zij wordt gespeeld door Daphne Bunskoek. De jonge en ambitieuze advocate Erika (Marieke van Leeuwen) wil zo snel mogelijk aan de top komen en kiest hiervoor soms een kortere route dan de geaccepteerde ‘juiste’ weg.

Seizoen 2 (2014) aantal afleveringen: 12
Drie maanden nadat Suus (Isa Hoes) Lex Holt heeft vermoord, komt ze vrij uit de isoleercel. Terwijl Suus gedrogeerd in de isolatie zat, neemt Freddy (Eva van de Wijdeven) de leiding over onder de gedetineerden. Totdat de nieuwe tirannieke directrice zich aan de gevangenispoort meldt. Agnes Brinkhorst (Barbara Pouwels) stelt alles in het werk om verandering te brengen in P.I. De Banckert en schuwt daarbij niets of niemand. Haar missie is een drugsvrije gevangenis met extreme maatregelen als middel. Alles is geoorloofd om de orde te herstellen. Suus is aanvankelijk weinig onder de indruk van de nieuwe machtsverhoudingen. Ze heeft maar één doel: wraak nemen voor de moord op haar dochter. Hiervoor is ze bereid om over lijken te gaan.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •