1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Clique

Season1.be445

Boezemvriendinnen Holly en Georgia beleven heel intensief hun eerste dagen aan de universiteit van Edinburgh. Partybeest Georgia raakt al vlug gefascineerd door de verschillende (extravagante) party’s en wordt – door toedoen van Holly – bevriend met vier meiden, het kliekje alfa-meiden van professor Jude McDermid. Nog meer party’s, nog meer extravagantie!
Holly is in tegenstelling tot Georgia, een meisje dat haar studies ernstig neemt. Sinds haar 11de waakt zij over Georgia. Zonder het te willen wordt Holly meegesleurd in het wilde leven van Georgia. Maar ze voelt ook aan dat er iets fout zit: een van de alfameiden, Fay, gedraagt zich zeer vreemd. Wanneer Georgia er andermaal vandoor is zonder Holly te verwittigen (“Waarom zou dit nodig zijn, wij zullen immers nooit een identiek leven leiden…”), krijgt Holly een zorgwekkend telefoontje.

Clique werd geschreven door drie meiden, waarvan Jess Brittain als scenariste van Skins, de bekendste is. De serie die omschreven wordt als een adolescente versie van Skins, laat zien tot wat de ambitie van jonge vrouwen kan leiden. Clique focust zich steeds weer op de vriendschap, maar zoekt ook de grenzen op van de psychologische thriller. De serie komt traag op gang, maar eens de pionnen uitgezet zijn, word je sterk aangetrokken door de aparte sfeer en wil je als kijker weten wat er nog gaat gebeuren.

In het tweede seizoen zit Holly in haar tweede jaar universiteit. Zij deelt een huis met Louise en student-activisten Rayna en Fraser. Holly's werk over Solasta Finance heeft ervoor gezorgd dat iedereen gefascineerd is door haar. Ze komt in contact met een groep jongens die geleid wordt door de charismatische Jack Yorke. Voor ze het goed en wel beseft, is Holly verwikkeld in een groot campus-schandaal.

In de rolverdeling zien we Synnove Karlsen die haar televisiedebuut maakt als Holly, Aisling Franciosi (The Fall) als Georgia, Louise Brealey (Sherlock) als Jude McDermid en Emun Elliot (Prometheus, Game Of Thrones; Star Wars: The Force Awakens, Filth) als haar broer, Alistair McDermid. Deze spannende televisieserie werd opgenomen in Edinburgh in Scotland.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Synnove Karlsen, Aisling Franciosi, Rachel Hurd-Wood, Sophia Brown,Louise Brealey 

Prijzen:
nog geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:


Beschikbaar op DVD:
nog niet verkrijgbaar op dvd

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •