1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Da Vinci's Demons

Season1.be3,53,55

Da Vinci’s Demons is een serie die geproduceerd werd door de BBC en de makers van onder meer Magic City, Boss en Spartacus. De serie speelt in op het succes van historische kostuumseries zoals The Borgias, The Musketeers, The White Queen of The Tudors. Vooral met eerstgenoemde serie toont Da Vinci’s Demons veel gelijkenissen. Het verhaal op zich heeft niets te maken met The Da Vinci Code en is ook geen biografie van de Italiaanse kunstenaar, filosoof en uitvinder (hoewel er wel heel wat uitvindingen van de man gebruikt worden in de serie).

De payoff maakt veel, zo niet alles, duidelijk: "In een wereld waar de gedachte en het geloof gecontroleerd worden, is er één man die voor de vrijheid van kennis strijdt". In feite wordt in deze serie het ongekende en gefantaseerde verhaal van Da Vinci’s leven verteld ten tijde van de Renaissance: een jong excentriek artiest, uitvinder, dromer, idealist en een ongekend genie die z’n hele leven lang strijd voerde tegen waarheid en leugen, religie en rede, verleden en toekomst. Je zou Da Vinci's Demons kunnen zien als een avonturierverhaal avant la lettre met Da Vinci als een soort van Indiana Jones uit de Renaissance. De serie staat dus garant voor een vermakelijke vorm van escapisme, voorzien van de nodige energie, maar helaas ook met soms lachwekkende verhaallijnen die bovendien historisch gezien langs geen kanten kloppen. Ondanks deze kritiek werd de serie redelijk goed ontvangen door de critici. Voor hen won de entertainmentwaarde het van realiteitswaarde.

De hoofdrol in deze serie van David S. Goyer, de scenarist van onder meer Blade, The Crow, Batman Begins en The Dark Knight, wordt vertolkt door de Engelsman Tom Riley. De serie, die acht afleveringen telt, ging op 12 april 2013 in première in Amerika. De opnames gebeurden op locatie in Italië en in het Verenigd Koninkrijk. Een derde seizoen, dat zal worden uitgezonden in 2015, is in de maak.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs:  Tom Riley, Laura Haddock, Blake Ritson, Elliot Cowan, Allan Corduner

Prijzen: 2 prijzen (2 Emmy's) en 4 nominaties

Aantal seizoenen: 3 (seizoen 3 start in Amerika in 2015)

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2013) aantal afleveringen: 8
De jonge Leonardo Da Vinci is een excentriek genie dat zijn ganse leven vecht met zijn innerlijke demonen en met z’n ongebreidelde verbeelding. Bovendien hunkert hij naar erkenning van zijn vader van wie hij vervreemd is.
Leonardo werkt voor het huis van de' Medici waar hij betrokken raakt in een politiek spel waarbij de controle over Firenze het einddoel is. In functie daarvan maakt Leonardo jacht op een spion niet informatie doorspeelt aan de Katholieke Kerk en de Pazzi familie. Hij start ook een affaire met Lucrezia Donati, die de minnares is van Lorenzo de' Medici. Zijn uitvindingen brengen hem onder de aandacht van de Graaf van Milaan en de Borgia’s. Daarnaast gaat Leonardo ook nog op zoek naar het 'Book Of Leaves' en raakt hij betrokken bij de Zonen van Mithras, een sekte die hem ervan overtuigd dat hij niet enkel de toekomst kan zien, maar ook vorm kan geven.

Geen bonusmaterialen op de DVD

Seizoen 2 (2014) aantal afleveringen: 10
Terwijl de strijd hevig woedt tussen Rome en Firenze, beginnen de verschillende protagonisten elk aan hun tocht of queeste: Leonardo reist naar het ‘verborgen land’ waar zoals we weten de ‘Crypte van de Hemel’ is en waar het ‘Book of Leaves’ te vinden is. Lorenzo de' Medici zoekt de gekke koning van Napels op om hem tot bondgenoot te maken in de strijd tegen Rome. Lucretia Denati vertrekt op missie naar Konstantinopel terwijl Claudia Orsini, de echtgenote van Lorenzo en heerser over Firenze ter plaatse blijft om Firenze en de bank van de familie te verdedigen. Leonardo is niet de enige die op zoek is naar het fameuze boek, ook Graaf Riario wil de kennis en de krachten van het boek veroveren. Ondertussen probeert Leonardo ook nog steeds zijn moeder terug te vinden.

Geen bonusmaterialen op de DVD

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •