1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Designated Survivor (s2)

Season1.be3,53,55

Na acht seizoenen de President beschermd te hebben tegen allerhande terroristische aanslagen in de cultserie 24, mag Kiefer Sutherland nu zelf in de huid kruipen van de Amerikaanse President.

Tijdens de 'State of the Union' komen de President en alle kabinetsleden om, op de Minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling Tom Kirkman na. Kirkman werd ooit aangesteld als designated survivor. Deze ‘aangewezen overledene’ moet bij gebeurtenissen waarbij President, Vice-President en kabinet samen aanwezig zijn, fysiek ergens anders zijn zodat nooit de gehele presidentiële lijn van opvolging weggevaagd kan worden. Kirkman wordt na de gebeurtenissen snel ingezworen als President, maar de aanval op de 'State of the Union' is slechts het begin van een serie gebeurtenissen.

In het tweede seizoen heeft Tom Kirkman zich eindelijk gesetteld in zijn functie van President. Met de hulp van zijn trouwe medewerkers navigeert hij door de dagelijkse crisisstroom binnen de West Wing. De terroristen die het Capitool verwoestten zijn nog steeds op vrije voeten. Kirkman stopt niet voordat hij hen ter verantwoording kan roepen voor de mensen die zijn omgekomen bij de aanslag. Zelfs als dat betekent dat hij er persoonlijke offers voor moet brengen. Verder krijgt de President Kirkman een te duchten tegenstander in de vorm van Ethan West, een hyper competitieve en rusteloze advocaat die door het kabinet werd ingehuurd om de veronderstelde lek door voormalig President en huidig Minister van Buitenlandse Zaken Cornelius Moss, te onderzoeken. West werd aangeduid als de openbare aanklager.

De serie werd door ABC stopgezet na twee seizoenen, maar gelukkig weer opgepikt door Netflix die prompt een derde seizoen bestelde. In dit seizoen zal de focus liggen op de medewerkers van President Kirkman, wanneer ze geconfronteerd worden met alle mogelijke valkuilen van een verkiezingscampagne. Het nieuwe seizoen wordt verwacht in 2019.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Kiefer Sutherland, Natascha McElhone, Maggie Q, Kal Penn

Prijzen:
3 prijzen en 3 nominaties

Aantal seizoenen:
3 (het derde seizoen staat gepland voor 2019)

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1 en 2 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •