1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Durham County

Season1.be3,53,55

Eindelijk is het zover! Na vier jaar op de plank te hebben gelegen, komt de Canadese serie Durham County eindelijk uit op DVD. Dat de serie van Canadese herkomst is, speelt wel degelijk een belangrijke rol, want in tegenstelling tot zijn Amerikaanse soortgenoten is dit geen serie die binnen de lijntjes kleurt. Nee, deze serie schud je behoorlijk door elkaar en zet je aan het denken. De regels van (Amerikaanse) welvoeglijkheid worden hier wel degelijk met de voeten getreden. Maar hoewel brutaal geweld vaak aan bod komt, is het nooit gratuit, maar ten koste van het verhaal en van de sfeer. Een intelligentie serie die de kijker aan het denken zet en geen hapklare brokken presenteert.

Het hoofdpersonage heet Mike Sweeney, een ervaren detective die na de dood van zijn partner met z’n gezin verhuisd naar Durham County, een buitenwijk van Toronto waar het bijna surrealistische landschap een vervreemdend effect heeft. Wanneer hij zich heel toevallig en niets vermoedend nestelt vlak tegenover Ray Prenger, weet Mike dat het kwaad steeds om de hoek zal loeren. Prenger was op het middelbaar Mike’s grootste vijand, een vreemde, geheimzinnige man die steeds omringd is door een waas van mysterie. De sterkte van de serie ligt hem in de personages. Hoewel ze lijnrecht tegenover elkaar staan, zijn Mike en Ray in feite gelijkaardige persoonlijkheden: beiden leven van de leugens, hebben grote geheimen te verbergen en proberen hun (amoreel) gedrag te verrechtvaardigen.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Hugh Dillon, Justin Louis, Helene Joy, Laurence Leboeuf, Cicely Austin, Sonya Salomaa, Greyston Holt, Kathleen Munroe, Patrick Labbe, Joe Keller, Claudia Fern, Jean-Nicolas Verreault

Prijzen: 11 prijzen (waaronder 1 Golden Nymph) en 23 nominaties (waaronder 2 voor een Golden Nymph)

Aantal seizoenen: 3

Beschikbaar op DVD: seizoen 1

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2007) aantal afleveringen: 6

Detective Mike Sweeney en zijn gezin verhuizen naar Durham County. Hun vredelievend leven wordt verstoord door de moord op twee tienermeisjes en door een groot geheim rond Mike's overbuur Ray Prenger. Wanneer deze laatste in de steek wordt gelaten door zijn vrouw, zoekt hij toenadering tot Audrey, de echtgenote van Mike die herstelt van borstkanker. Ray gebruikt Audrey om Mike te manipuleren.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •