1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Episodes

Season1.be3,53,55

Episodes is een satirische serie-over-een-serie zoals we die ook zagen in succesformules als Extras en Curb Your Enthusiasm. De serie mag dan al net de scherpte en spitsvondigheid van die twee missen, het is een hoogst entertainende bij momenten grappige serie. De sterkte zit ook vooral in het fish-out-of-the-water aspect met de twee Britten in een Hollywoodsetting. Dat BBC hiervoor samenwerkte met het Amerikaanse Showtime kan misschien het begin van een succesformule worden.
De bedenkers van deze nieuwe sitcom waren ook al verantwoordelijk voor Friends en Mad About You. Matt LeBlanc speelt zichzelf, maar doet dat lekker over de top en zet hier z'n beste prestatie neer in jaren. Het Britse koppel wordt gespeeld door twee acteurs die bekend werden met die andere Britse serie, The Green Wing.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Stephen Mangan, Tamsin Greig, Matt LeBlanc, John Pankow

Prijzen: 1 prijs (1 Golden Globe) en 7 nominaties (waaronder 3 voor een Emmy en 1 voor een Golden Globe)

Aantal seizoenen: 3 (het derde seizoen start in 2013) 

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 en 2

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2011) aantal afleveringen: 7

Sean en Beverly Lincoln zijn een gelukkig en succesvol echtpaar. Wanneer ze opnieuw een BAFTA Award winnen voor hun succesvolle sitcom ‘Lyman’s Boys’, worden ze door de baas van een Amerikaanse studio ervan overtuigd om een Amerikaanse remake te maken. De belofte wordt gemaakt dat er principieel niets aan de show zal veranderen. Maar van zodra ze in Los Angeles arriveren, worden ze verplicht hun lead actor te vervangen door Matt LeBlanc, de gevierde acteur uit Friends. LeBlanc haalt niet alleen hun show onderuit, maar ook hun huwelijk.

Seizoen 2 (2012) aantal afleveringen: 9

Aan het begin van het tweede seizoen zien we dat Beverly’s affaire met Matt een verwoestend effect heeft gehad op haar huwelijk én op de vriendschap tussen Matt en Sean. Het goede nieuws is dat hun comedyserie ‘Pucks!’ binnenkort in première gaat. De drie zullen dus wel degelijk een manier moeten vinden om samen te werken. Terwijl Sean en Beverly de brokstukken van hun huwelijk proberen te lijmen, zet Matt alles op alles om weer die grote tv-ster te worden die hij ooit was…

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •