1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Mare Of Easttown (Play4)

Season1.be4,54,55

In een buitenwijk van Philadelphia onderzoekt rechercheur Marianne "Mare" Sheehan de recente moord op een tienermoeder terwijl ze probeert te voorkomen dat haar eigen leven uit elkaar valt. Mare is een lokale held en was 25 jaar eerder de ster van een basketbalkampioenschap op de middelbare school. Ze is ook al een jaar niet in staat om de zaak van een ander vermist jong meisje op te lossen, waardoor velen in de gemeenschap twijfelen aan haar detectivevaardigheden. Haar persoonlijke problemen zijn onder meer een scheiding, een door zelfmoord verloren zoon en een voogdijstrijd met de voormalige heroïneverslaafde vriendin van haar zoon over haar kleinzoon.

Het meest opvallende aan deze serie is de terugkeer van Kate Winslet (Titanic, Ammonite) naar het kleine scherm (haar laatste optreden was in Mildred Pierce in 2011 waarvoor ze overigens een Emmy won). De serie werd geschreven door de scenarist van Out Of The Furnace. Uitvoerend producent is Gavin O’Connor, de producent van o.a. Seven Seconds, Warrior en The Americans. In de rolverdeling zien we verder ook nog Julianne Nicholson (Masters Of Sex, Boardwalk Empire, The Red Road, Blonde), Jean Smart (Hacks, Fargo, 24) en Evan Peters (Dahmer, American Horror Story, Pose).


Score

IMDb: 8,4

Metacritic: 81

Rotten Tomatoes: 94Lees de bespreking van:

AV Club

The Guardian

Indiewire

RogerEbert.com

Variety


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Kate Winslet, Julianne Nicholson, Jean Smart, Angourie Rice, Evan Peters, Guy Pearce, Sosie Bacon, David Denman, Neal Huff, James McArdle

Prijzen: 32 prijzen (waaronder 4 Emmy’s en 1 Golden Globe) en 81 nominaties (waaronder 12 voor een Emmy, 2 voor een BAFTA en 1 voor een Golden Globe)

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op Play4

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •