1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Outlander (s3)

Season1.be3,53,55

De serie Outlander - van schrijver en uitvoerend producent Ronald D. Moore (Battlestar Galactica, Star Trek: Deep Space Nine) - is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Diana Gabaldon waarvan acht delen zijn verschenen en wereldwijd al ruim 25 miljoen exemplaren zijn verkocht. De hoofdrollen worden vertolkt door Caitriona Balfe (Now You See Me, Escape Plan), Sam Heughan (Doctors), Tobias Menzies (The Honourable Woman, Game Of Thrones) en Graham McTavish (The Hobbit-trilogie). Daarnaast is er ook een rol weggelegd voor de Nederlandse actrice Lotte Verbeek (Nothing Personal, The Borgias).

In Outlander volgt de kijker het leven van Claire Randall (Caitriona Balfe), een gelukkig getrouwde verpleegster. Op het einde van WOII keert ze terug naar haar man Frank met wie ze op reis vertrekt naar Schotland, in de hoop dat de vonk die er ooit was, opnieuw zal overslaan. Wanneer Claire een vreemde rotsformatie bezoekt, verdwijnt ze op mysterieuze wijze en ontwaakt in het Schotland van 1743. In een onbekende en levensbedreigende wereld moet ze het hoofd boven water zien te houden. Wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan Jamie Frasier - een moedige en charmante Schotse strijder - ontstaat er een gepassioneerde affaire die haar doet wankelen. Want hoe kiest ze de man van haar leven als ze zich letterlijk in twee compleet verschillende werelden bevinden?

Lotte Verbeek vertolkt in Outlander het mysterieuze personage Geillis Duncan. Geillis weet veel over kruiden en planten waardoor de lokale bewoners haar als een heks aanzien. Hoewel velen haar vrezen, bezoeken de inwoners haar in het holst van de nacht voor medisch advies waarbij Geillis behandelingen verricht waar menig arts zijn vingers niet aan durft te branden. Ze heeft de kunst van het manipuleren onder de knie en kan anderen, inclusief haar eigen echtgenoot, laten doen wat ze wil.

Outlander gaat over romantiek, sciencefiction, geschiedenis en avontuur en zal hierdoor vooral een vrouwelijk publiek aanspreken.
Seizoen 2 is gebaseerd op het boek ‘Dragonflies In Amber’ (‘Terugkeer naar Iverness’), terwijl seizoen 3 een weergave is van het boek ‘Voyager’ (‘De verre kust’). Een vierde seizoen is in de maak.Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Caitriona Balfe, Sam Heughan, Duncan Lacroix, Tobias Menzies, Grant O'Rourke

Prijzen:
27 prijzen en 48 nominaties (waaronder 5 voor een Golden Globe en 4 voor een Emmy)

Aantal seizoenen:
4 (het vierde seizoen is in de maak)

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1, 2 en 3

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •