1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Perry Mason

Season1.be445


Misschien dat de naam Perry Mason in de verte een belletje doet rinkelen. Het personage was negen jaar lang (van 1957 tot 1966) een keiharde advocaat die het vooral opnam voor de mensen die beticht werden van een of andere misdaad. Jaren later speelde hij ook nog mee in 26 tv-films. Mason was een goedgeklede, gedistingeerde advocaat die omzeggens geen enkele zaak verloor.

In de nieuwe HBO-serie die een prequel wil zijn op de originele serie, is het hoofdpersonage compleet het tegenovergestelde: een sjofele, luie, slordig geklede privédetective die aan het begin staat van zijn carrière. Omdat hij wordt door niemand voor vol wordt aanzien, moet hij rondkomen met fooien en het oplossen van smerige zaakjes (zoals het betrappen van overspelige acteurs). Wanneer de hautaine advocaat Elias Birchard Jonathan Mason vraagt om hem te helpen bij de zaak van baby Charlie, krijgt Mason eindelijk de kans zijn talenten te bewijzen. De zaak van de vermoorde baby krijgt veel aandacht omwille van de gruwel en de verdachte omstandigheden waarin het kindje werd vermoord. Bij zijn onderzoek stuit Mason op een corrupte politiemacht en op religieuze fanatici. Omdat de pers een schuldige zoekt, wordt de moeder in verdenking gesteld… Mason is er echter van overtuigd dat de jonge vrouw onschuldig is en dat er hogere machten in het spel betrokken zijn.

Perry Mason wikkelt zich af als een ingewikkelde film noir, die volledig aansluit bij films als Polanski’s Chinatown. Zeer sfeervol en met veel verdachten. De serie komt traag op gang, maar eens je vertrouwd bent met de personages en de intrige, raak je helemaal opgeslorpt in het verhaal. De productiewaarden zijn exemplarisch en nemen je zo mee naar de jaren dertig toen Los Angeles gebukt ging onder de drooglegging. De hoofdrol wordt vertolkt door Matthew Rhys (The Americans) die Robert Downey Jr. verving. Downey, die aan de basis lag van de serie, bleef wel aan boord als producent. Andere uitstekend ingevulde rollen zijn er weggelegd voor Juliet Rylance (The Knick, McMafia) die de rol speelt van Mason’s lesbische secretaresse Della Street, voor Tatiana Maslany (Orphan Black) als de excentrieke zuster Alice, John Lithgow (The Crown) als Mason’s mentor Elias Birchard Jonathan, Shea Wigham (Fargo, Vice Principals) als Mason’s onderzoeker Pete Strickland en Stephen Root (Barry) als de openbare aanklager Maynard Barnes.Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Matthew Rhys, Juliet Rylance, John Lithgow, Shea Wigham, Stephen Root, Tatiana Maslany

Prijzen:
1 prijs

Aantal seizoenen:
2 (het tweede seizoen is besteld)

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •