1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Riverdale (s2)

Season1.be445

In 1939 werd in New York de uitgeverij Archie Comics opgericht. Hun meest bekende strip was die rond Archie Andrews, Samen met zijn vrienden Betty, Veronica, Jughead, Reggie, Cheryl en het muziekgroepje Josie and the Pussycats, beleeft de roodharige Archie allerlei avonturen. Archie Comics zag het levenslicht in 1941 en bestaat tot op vandaag nog steeds.

Toen het creatieve brein van het bedrijf, Roberto Aguirre-Sacasa, samen met producent Greg Berlanti (de producent van Arrow, The Flash, Brothers & Sisters, Dawson’s Creek) besloot om rond Archie en zijn universum een tv-serie te maken, vonden ze dat de verhalen uit de strips best wel wat donkerder mochten zijn. Of zoals de makers de serie zelf omschrijven: Archie meets Twin Peaks. Met andere woorden, Riverdale laat ons op een subversieve manier kijken naar het leven in een kleinburgerlijk plaatsje als Riverdale.

Het nieuwe schooljaar is begonnen. Iedereen rouwt om de dood van Jason Blossom, de footballster van de school die opgevist werd uit het water met een kogel in het hoofd. Maar het leven gaat verder en zowat iedere tiener in Riverdale heeft zijn persoonlijke (tiener)problemen. De vriendschap tussen ‘dropout’ Jughead en Archie is passé, Archie wil niet langer in de voetsporen treden van zijn vader Hij gaat volop voor zijn passie: de muziek. Zijn vriendin Betty die een oogje heeft op Archie, durft haar liefde niet verklaren, zeker niet wanneer nieuwkomer Veronica een klik lijkt te hebben met Archie. Josie wil Archie niet langer helpen met zijn muziek omdat ze zich wil focussen op haar eigen groepje Josie and the Pussycats. En dan is er nog Cheryl, de locale beauty queen, die mysterieus doet rond de dood van haar tweelingbroer Jason…

Riverdale vertelt het verhaal van een stadje en de mensen die er leven. Ogenschijnlijk is het een stadje zoals er honderd anderen zijn, maar als je dichterbij kijkt zie je de donkere kantjes. Aan het einde van het verhaal zul je tot de conclusie komen dat Riverdale het stadje is waar de meest gruwelijke dingen kunnen gebeuren. De mysterieuze dood zal alle geheimen die het stadje verborgen hield aan de oppervlakte brengen. En vreemd genoeg lijken ze allemaal verbonden met het lichaam dat gevonden werd. Seizoen 1 gaat over de effecten die het vinden van het lijk heeft op de inwoners van Riverdale.

De serie is duisterder dan de comics, het vinden van een lijk lift alles naar een ander niveau. “Blue Velvet was een van de films die ons inspireerde: in het begin zie je het groene gras, maar dan zoomt de camera in naar de laag eronder en zie je heel wat andere dingen. Deze scène geeft aan dat alles wat je ziet niet is zoals je het denkt te zien,” vertelt bedenker Roberto Aguirre-Sacasa. De serie richt zich in de eerste plaats tot tieners, maar laat zich ook vlot wegkijken door volwassenen. Oké, er zijn heel wat dingen op te merken (de leeftijd van de acteurs, de ‘universitaire’ dialogen, de melige muziek, de clichés etc.), maar als geheel heeft Riverdale een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Je wordt in deze wereld opgezogen en wil absoluut weten wat er er komen gaat. Laat ons zeggen dat Riverdale een leuke plaats is om te bezoeken en om er enkele uren te vertoeven.

In de hoofdrollen zien we relatief onbekende acteurs. Wie 13 Reasons Why (nog zo’n uitstekende tienerserie) gezien heeft, herkent wellicht Ross Hunter (Zach Dempsey in 13 Reasons Why) die hier de rol speelt van Reggie Mantle. Verder herkennen de ouderen onder ons, oude tienersterren zoals Luke Perry (Beverly Hills 90210) en Molly Ringwald (Pretty In Pink), Twin Peaks-actrice Mädchen Amick, Skeet Ulrich (Scream, Jericho, The Craft, As Good As It Gets) en Robin Givens (Boomerang, Coming To America).


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: K.J. Apa, Lili Reinhart, Camila Mendes, Cole Sprouse, Casey Cott 

Prijzen: 22 prijzen en 19 nominaties

Aantal seizoenen: 3 (het derde seizoen gaat in januari 2019 in de VS in première)

Beschikbaar op DVD: Seizoen 1, 2 (vanaf 5 december 2018) 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2017) aantal afleveringen: 13
Aan het begin van het schooljaar zijn de inwoners van het ooit zo idyllische Riverdale ontredderd door de dood van de populaire Jason Blossom. De op en top Amerikaanse tiener Archie Andrews twijfelt of hij naar buiten moet treden met schokkende informatie over de dag dat Jason verdween. Girl-next-door Betty Cooper is hopeloos verliefd op Archie, terwijl de van haar voetstuk gevallen socialite Veronica Lodge het wel erg goed met Archie kan vinden. Neo-beatnik Jughead probeert wijs te worden uit de gebeurtenissen in het raadselachtige Riverdale waar plots allerlei geheimen aan de oppervlakte verschijnen...

Bonusmaterialen op de DVD: The New Normal (8:26 min.); Riverdale: The Ultimate Sin (8:54 min.); Riverdale: 2016 Comic-Con Panel (7:45 min.); These Are Moments I Remember (1:47 min.); Gag Reel (4:36 min.); Deleted Scenes (16:14 min.); I Got You (0:45 min.)

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •