1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Tessa

Season1.be335

Tessa is een Nederlandse serie over een wel heel brutale lerares die in haar klas de baas is, maar die daarbuiten – in haar persoonlijk leven – zelf wat structuur kan gebruiken. De prijswinnende serie (o.a. een Gouden Nymph en recentelijk vier nominaties voor de Deense Roberts) is een bijna letterlijke verfilming van het Deense Rita dat beschikbaar is op Netflix en al drie seizoenen meedraait. Volgens regisseur Piet van Rijn werden de originele verhaallijnen aangehouden, maar zijn de grappen vernederlandst.

De hoofdrol wordt gespeeld door Thekla Reuten die we onlangs nog aan het werk konden zien in de het derde seizoen van Overspel en de bioscoopfilm Schone Handen. Haar mollige collega wordt vertolkt door Esmee van Kampen (Familie Kruijs). Guido Pollemans (Bjorn in Overspel) speelt de rector met wie Tessa af en toe seks heeft. Lies Visschedijk (Gooische Vrouwen, Soof) speelt Helga, de altijd punctuele en betweterige collega van Tessa. Een van de zonen van Tessa wordt gespeeld door Niels Gomperts die we kennen uit Penoza waar hij de zoon speelde van Carmen.

De serie laat zich vlot bekijken, maar is veel te braaf en mist sprankel. De grappen zijn niet sterk genoeg, de verhaaltjes kunnen amper boeien en de personages zijn weinig interessant. Persoonlijk vonden we Thekla Reuten ook veel te knap voor deze rol. De serie krijgt ook in Amerika een remake. Daar zal Anna Gunn (Breaking Bad) de hoofdrol spelen.


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs:  Thekla Reuten, Niels Gomperts, Stefanie van Leersum, Guido Pollemans, Alice Reys, Beppie Melissen, Lies Visschedijk

Prijzen:
geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
1

Verkrijgbaar op DVD:
seizoen 1

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2015) aantal afleveringen: 8

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •