1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Big Bang Theory

Season1.be2,52,55

Leonard en Sheldon, twee hoogbegaafde fysici zien hun leven ondersteboven gegooid als op een dag de knappe Penny haar intrek neemt in het appartement over hen. Leonard heeft onmiddellijk een boon voor Penny, maar die kiest voor een vriendschapsrelatie. Geleidelijk aan ontdekken de mannen (naast Leonard en Sheldon zijn er ook nog hun vrienden en collegae Howard en Rajesh) dat ze van het echte leven helemaal niets weten.

The Big Bang Theory zou je kunnen omschrijven als The Beauty & The Nerd sitcom (elke aflevering duurt zo’n 20 minuten). De komische momenten draaien rond de cultuurschok tussen de wereld van de nerds en die van blondje Penny. Niettemin biedt de serie ook plaats voor echte wetenschap. De serie ging in Amerika in 2007 van start en deed het zo goed dat men intussen als aan het vijfde seizoen zit. De serie werd zowel door de pers als door het publiek positief ontvangen en won ook tal van prijzen (waaronder een Golden Globe voor Beste Mannelijke Acteur in een Comedy).

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco

Prijzen: 9 prijzen (waaronder 2 Emmy's en 1 Golden Globe) en 49 nominaties (waaronder 16 voor een Emmy, 2 voor een Golden Globe en 4 voor een Golden Nymph) 

Aantal seizoenen: 6 (het 6de seizoen loopt momenteel in Amerika)


Beschikbaar op DVD:
seizoen 1, 2, 3, 4

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2007) aantal afleveringen: 17
In dit eerste seizoen wordt Sheldon ontslagen omdat hij z’n baas heeft uitgescholden, krijgt zijn ego een enorme deuk, ontdekt Rajesh dat hij met meisjes kan praten als hij dronken is en hebben Penny en Leonard een date.
Seizoen 2 (2008) aantal afleveringen: 23

Seizoen 3 (2009) aantal afleveringen: 23

Seizoen 4 (2010) aantal afleveringen: 24

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •