1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Minister

Season1.be3,53,55


IJslandse series zijn al lang geen uitzondering meer. Kwalitatief mogen zij zeker hun plaats opeisen naast de Scandinavische series uit Zweden, Noorwegen of Finland. Denken we maar aan Trapped, Stella BlomkvistThe Valhalla Murders en het binnenkort te verschijnen Katla.

Politicus, poëet, premier? Sommigen bestempelen Benedikt Ríkardsson als een onorthodoxe radicaal; zelf noemt hij zich een goudeerlijke IJslandse burger. Wie is beter geschikt als de stem van deze grootse natie? Benedikt is niet geïnteresseerd in macht – hij wil naar het volk luisteren, het land veranderen, beter maken. Radicaal of rechtvaardig? Eén ding is zeker: een leider zoals hij was er niet eerder in de geschiedenis van IJsland.

Zijn radicale politieke standpunten bezorgen Benedikt Ríkardsson de steun van het IJslandse volk. Het politieke establishment wordt omvergeblazen. Benedikt wordt leider van de Onafhankelijke Partij en IJslands minister-president. Wat de natie (en zijn omgeving) echter niet weet is dat Benedikt lijdt aan een bipolaire stoornis. Door de stoornis voor de buitenwereld te verbergen of juist te misbruiken, brengen ministers en medestanders de stabiliteit van de regering en hun privélevens in gevaar.

The Minister is een serie die de mentale gezondheid van politiekers in vraag stelt. Aanvankelijk zijn de commentaren en tussenkomsten van Ríkardsson erg voorspelbaar en zelfs cliché, maar gaandeweg krijg je meer en meer de indruk dat zijn radicale en directe uitspraken verbonden zijn met z’n bipolaire stoornis die van hem een impulsief en bij momenten zelfs gevaarlijk heerschap maken. The Minister is dan ook een serie is die gaandeweg groeit, elke aflevering wordt beter en beter. Is The Minister een politieke serie? Ja, zeker, maar ook één die kijkers die niet geïnteresseerd zijn in politiek, erg kan boeien. De fotografie is van een uitzonderlijke kwaliteit en geeft de serie een extra touch. De donkere en humeurige sfeer die we kennen van de Nordic Noir valt meteen op.

De hoofdrol in dit achtdelige politieke drama over een populaire premier met een bipolaire stoornis wordt gespeeld door Ólafur Darri Ólafsson (Trapped, True Detective, The Missing).

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs:  Ólafur Darri Ólafsson, Anita Briem, Þuríður Blær Jóhannsdóttir 

Prijzen:
1 nominatie

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •