1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

White House Farm (Canvas)

Season1.be445

De Engelsen gaan voor hun series vaak grasduinen in hun eigen verleden. Waar gebeurde misdaden zijn dan ook een bron bij uitstek voor spannende (mini)series, denken we maar aan A Confession, Three Girls, Little Boy Blue, Rillington Place, A Very English Scandal en Appropriate Adult. Een serie die in dit rijtje zeker thuishoort is White House Farm.

In augustus 1985 wordt op een afgelegen boerderij in het Engelse graafschap Essex een bloedbad aangericht. Het echtpaar Nevill en June Bamber, hun dochter Sheila en haar tweelingzoontjes komen door kogels om het leven. Alleen Jeremy, de geadopteerde zoon van Nevill en June, overleeft het drama. Het is een zaak die nog jaren veel stof zal doen opwaaien in het Verenigd Koninkrijk.

In deze spannende gedramatiseerde reconstructie zien we hoe Thomas 'Taff' Jones, de politie-inspecteur die het onderzoek leidt, zijn conclusie al snel klaar heeft. Voor hem is het duidelijk wat er is gebeurd en wie het heeft gedaan: Sheila vermoordde eerst haar ouders en kinderen vooraleer ze zelfmoord pleegde. Taff's assistent Stan Jones is minder overtuigd. Hij vindt dat de de tweeling recht heeft op rechtvaardigheid en dat de ware moordenaar nog steeds vrij rondloopt. Stan Jones en z’n’ assistent beginnen aan een doorgevoerd onderzoek, maar worden gedwarsboomd door Taff Jones die zo vlug mogelijk resultaat wil, zodat de pers hem en z’n team niet langer lastigvallen... Wanneer Stan blijkbaar op een dood spoor zit, komt er een getuigenis uit een totaal onverwachte hoek.

Naast het onderzoek naar de dader, gaat de serie ook over de ‘strijd’ tussen Taff Jones en zijn onderdaan Stan Jones. Deze laatste is er vast van overtuigd dat zijn baas het fout heeft. Hij doet er dan ook alles aan om de ware dader te ontmaskeren. Stephen Graham (The Irishman, Little Boy Blue, Boardwalk Empire) en Mark Addy (The Full Mony, Game Of Thrones) zijn uitstekend gecast en tillen deze serie boven het gemiddelde. Hetzelfde kan gezegd worden van Freddie Fox die de rol van Jeremy Bamber vertolkt. De arrogantie is van zijn gezicht af te lezen. Zijn normbesef staat onder nu en liegen kan hij als de beste. Uiteraard is hij een van de verdachten, maar hij houdt vol dat hij de familie niet heeft vermoord. In bijrollen zien we ook nog Gema Whelan en Aflie Allen die samen met Mark Addy te zien waren in Game Of Thrones. 

Fans van Britse misdaad zullen veel plezier beleven aan deze serie!

Score


IMDb: 7,4

Metacritic: 58

Rotten Tomatoes: 82
Lees de bespreking van:

Paste

The Guardian

The London Evening Standard

Decider

The Arts Desk

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Freddie Fox, Mark Addy, Stephen Graham, Gemma Whelan, Alexa Davies, Mark Stanley, Alfie Allen

Prijzen:
1 prijs en 1 nominatie

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op Canvas, VRT.nu

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •