1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Broadchurch krijgt een tweede seizoen

    Broadchurch krijgt een tweede seizoen

    Datum: 23/04/2013

    Broadchurch, dat vaak vergeleken wordt met Forbrydelsen (The Killing) was voor ITV een topper: al van bij de start deed de serie het met 9,1 miljoen kijkers en een marktaandeel van 31% meer dan uitstekend. Na Dowton Abbey is Broadchurch het beste nieuwe drama voor ITV. Afgelopen maandag eindigde het eerste seizoen met een ontknoping die iedereen op het topje van zijn steol deed kruipen. Wekenlang was Broadchurch het favoriete gespreksonderwerp van vele Britten.

    Het was dan ook niet verwonderlijk dat ITV na het succes van maandag (de finale was goed voor 9,3 miljoen kijkers) meteen een tweede seizoen bestelde. De opnamen zullen plaatsvinden in 2014. Over de cast en de inhoud werd uiteraard niets meegedeeld.

    Hopelijk krijgen ook wij Broadchurch vlug te zien, hetzij op televisie, hetzij op DVD/BD. Het verhaal gaat over de mysterieuze dood van de jonge Danny Latimer en de impact die de mediaheisa er rond heeft op de lokale bevolking. David Tennant (Doctor Who) en Olivia Colman (Tyrannosaur) spelen de hoofdrollen.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems